iul. 142007
 

Citatul din titlu ii apartine directorului comercial Dacia, dl. Jacques Daniel. Acest citat a iritat majoritatea ascultatorilor emisiunii „Automotive” de la Radio Total, difuzata sambata, pe 14.07.07, de la ora 10.

Pentru a avea o idee cat mai clara despre perceptia declaratiei d-lui Jacques Daniel (un scurt fragment din interviu il puteti downloada de aici), am construit un mic joc – Skoda Octavia vs. Dacia Logan. „Cine voteaza cu cine?”. Scorul final a fost 3-1 in favoarea Skodei, acest raport fiind desigur unul simbolic, nerelevant din punct de vedere statistic.

Emisiunea la radio are timpul limitat. Pe Internet in schimb, ne putem desfasura in voie… Inainte de orice, ii rog pe fanii marcilor germane sa nu ma acuze a priori de „blasfemie”. Ca jurnalist, ma simt obligat sa obtin in randul ascultatorilor si cititorilor, un feed-back cat mai exact (cu putinta) in legatura cu spusele directorului comercial de la Dacia.

Prin urmare, va rog sa facem abstractie de diferenta de clasa intre cele doua modele (clasa constructiva sau clasa de pret) si sa incercam sa facem cea mai buna alegere pornind de la o ipoteza extrem de pragmatica – „Daca platesc un Logan, pot primi un Logan. Daca platesc doua Logan, pot primi fie doua Logan, fie o Skoda Octavia”. Privind din acest unghi, va invit sa votati (in poll-ul de mai jos) cea mai buna alegere dupa opinia dvs:

  54 comentarii despre “„In timp ce romanii vor masini germane, germanii stau la coada la Logan!””

  1. Abia astept sa-mi vina Skoda Oktavia 1.9 tdi ( saptamana viitoare ); Sunt de-a dreptul incantat; Nu exista grad de comparare intre skoda si dacia logan; ( Am prieten cu dacia logan : la 1.7 ani de cand o are, la 110 – 120 km/ora ii tremura volanul ); e ca si cum ai compara o masina ( skoda ) cu o caruta trasa de un magar(dacia logan);Cu alte cuvin-te spus:”D A C I A”: „Daca Ai Cap Ia-ti Altceva”

  2. Adrian_galati – felicitari!! 8) Iti doresc, 1.000.000 de km fara probleme!

  3. nu pot sa spun decat ca logan nu as cumpara in veci. la 10.000 euro cat e unul diesel ai alte optiuni mult mai bune.
    eu mi-am luat acum un an un astra din 2002, 1.7 tdy eco4 cu 79.000 km in bord. consum 4%extra si max.6% urban nu am bagat decat 200 ron in el carbuni de la electromotor.la 12-15000 km cat fac eu pe an pot spune ca 2000 euro diferenta pana la un logan diesel nou ii bag in masina in 3-4 ani pentru intrtinere . concluzionati voi ce e mai bun un logan diesel 2007 la 10000 euro sau un opel astra diesel 2002 la 8000 euro.

  4. Asa,fratilor,luati toate gunoaiele nemtilor si mandriti-va cu ele!Fraierilor,ati vazut cum le frig nemtii pe Autobahn?

  5. RECHINAS – cea mai buna masina pentru TINE este cea pe care o alegi si pe care dai banii. Alegerea TA este a ta.

    A mea este masina noua. Garantie, primul proprietar, si toate optiunile posibile. Nici eu nu sunt fan Dacia (eu conduc masina japoneza, nu dau nume…), insa intre o masina SH si una noua, o voi alege pe cea noua, fie ea si Lada ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜ฏ 8)

  6. De acord cu tine in totalitate,Iulian

  7. Salut Titi, tu m-ai inspirat… 8) 8) 8)

  8. titi…mai bine gunoaiele nemtilor decat pe-ale romanilor…eu am vazut cum le frig nemtii pe autobahn…tu ai vazut? ce ti se pare mai obositor pt un BMW cu motor de 2000? 200 km de autobahn fara pic de groapa cu 180km/h sau 200 de km rulati in bucuresti bara la bara? titi..pun pariu ca si tu te numeri printre mandri posesori de logan…senosh…tie ti-am mai spus …si eu as fi preferat una noua(dar masina, nu logan)dar atat m-a tinut buzunarul…apropo iulian..daca e asa bun loganul tu de ce conduci o masina japoneza???

  9. ohoo, umbra veche ๐Ÿ˜€ salut catalin!

    Alegerea mea nu are legatura cu fiabilitatea Logan. Faptul ca eu nu am Logan nu este o dovada ca Logan nu-i masina. De ce nu spui ca Audi nu-i masina?? N-am Audi… ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ˜€

    La 10.000 euro, Logan bate LI-NIS-TIT cam tot ca nivel de echipare, motor 1,6 16v, ABS si EBD. Spatiu cacalau zici ca-i Passat (ceva mai ingust…). Iar fazele cu „mi-a picat aia si aia in primii 10 mii de km” se intampla la toate marcile.

    Eu nu am incredere in SH. Asta nu exclude ca tu poti avea un SH superbun cu probleme zero.

  10. 1. Logan e important pentru noi. O intreaga economie e contruita pe productia de auto si pentru asta Loganul e o masina care din punctul meu de vedere trebuie sa faca vanzari.

    2. Sa compari Logan cu Octavia (in afara de faptul ca Senos are o agenda, din ce vad in articolele lui anterioare) e a compara mere cu fripturi.

    3. E firesc sa nu castige Skoda Octa. 2. Nu au acelasi target, Loganul are mai multi clienti.

    4. Mai intersanta mi se parea o comparatie cu Astra Clasic, Octavia 2 sau, chiar si mai potrivit Fiat Albea.

    Fiecare cu site-ul si emisiunea lui si propriile idei. Daca faci putina valva creste audienta…

  11. Victoreee ๐Ÿ˜ฏ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜ฏ – arata-mi un singur rand din articol in care am comparat Octavia cu Logan si inghit calculatorul.

    Nici vorba de asa ceva. Ai 6 lei. Care investitie ti se pare mai buna – sa iei un kil de piersici (turcesti) sau 10 paini? Am comparat eu piersicile cu painile?? Nicidecum.

    Ai 100% dreptate – Octavia nu se compara cu Logan. In nici un plan. Sunt lumi diferite.

  12. Iulianeeee, un „versus” implica intotdeauna o comparatie. E o chestiune de logica.

    Dar pot sa zic si asa, poate e mai clar pentru tine – pentru ca sunt lumi diferite, nu neaparat una e mai buna decat alta, nu isi are locul un versus.

    Daca vrei sa demonsterzi ca Octavia2 e o alegere proasta pentru un client de Logan, ai reusit, oricum…

  13. Victoreeee ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ de acord, „versus” presupune o comparatie (indirecta, prin scor), insa o comparatie presupune obligatoriu si un criteriu pe care faci comparatia (in cazul nostru perceptia investitiei), definit foarte clar in articol. De ce refuzi sa il vezi?

    Logan este optiunea nr.1 pe taxi in toata tara. De ce? Greu de raspuns. (A nu se confunda cu „greu de gasit un raspuns”.)

    60% din romani considera masinile germane cele mai bune din lume. De ce? Din nou, greu de raspuns. Nu mi-am propus decat sa inteleg piata si nu sa presetez opinii. 8)

    Prin „n-am comparat” am spus ca „nu este vorba despre un test comparativ clasic”.

  14. SA NU UITAM CA LOGANUL E FACUTA IN ROMANIA.O masina de 10 ani vechime adusa de dincolo e mai buna decat loganul.Apasati pe capota unui logan si pe capota unui wv vechi….consum… pretul pieselor, confort logan=dacie

  15. iubi – stii ce inseamna 1oo mii km? Crezi ca VW e indistructibil? Iti doresc sa n-am dreptate niciodata…