iun. 272007
 

Romania sfideaza cu sange rece Comisia Europeana, incercand sa demonstreze cuiva (nu stiu cui…) ca ei, guvernantii, sunt plini de personalitate si ca „nu ingenuncheaza in fata UE”. Jalnic! In acest articol va prezentam proba clara, fara echivoc, prin care Romania se autodefineste ca infractor, ca smecheras in cartierul UE.

Urmatoarele 2 puncte se refera la demersuri oficiale si contradictorii ale Guvernului Romaniei, care nu pot fi simultan legale:

1. Aflat in fata recomandarii Comisiei Europene de a valida noua taxa auto in actuala sesiune parlamentara, Guvernul Romaniei a respins acest demers, invocand (fara sa clipeasca) lipsa temeiului legal. „Legea nu permite„. Mai exact, in Romania, orice modificare a Codului Fiscal poate intra in vigoare doar la inceputul anului urmator celui in care a fost adoptata modificarea. In cazul nostru, 1 ianuarie 2008. Aceasta prevedere a legii ia in calcul necesitatea popularizarii in randul cetatenilor a modificarilor respective, dar – intre noi fie vorba – scaderea iminenta a taxei auto nu ar fi luat pe nimeni prin surprindere…

2. Pe data de 28 martie 2007 au fost publicate in Monitorul Oficial modificari ale Codului Fiscal, care nu au trebuit sa astepte pana la 1 ianuarie 2008. Aceste modificari (OUG nr.22/2007) se refereau la art.157 din Codul Fiscal abia adoptat si au intrat in vigoare intr-o singura saptamana, de la 3 aprilie 2007.

Intrebari:
– Cand au procedat corect guvernantii, la punctul 1 sau 2?
– Cine raspunde pentru greseli?
– De ce pricepe atat de greu Comisia Europeana ca este pacalita cu obraznicie?

  47 comentarii despre “Smecheras in cartierul UE”

  1. Ia sa aud niste comentarii :MAI PRINDE TARICEANU UN LOC PE LANGA (VIITORUL !)GUVERN -DUPA ALEGERI??????? Eu cred ca astia de acuma vor disparea de pe „piata” la fel ca si multi TARANISTI -ca ,deh’,si-au trait traiul ,si-au ‘papat’ malaiul !!Domnilor ,au trecut atatia ani de la shimbarea puterii si inca nu stim sa sanctionam pe cei care ne DISPRETUIESC de-a binelea! Nu absenteismul v-a rezolva problema noastra ci dimpotriva ,prezenta la vot pt ca doar asa le dam peste nas! Mai un pic si scapam si de astia..Ce credeti ca ei nu sunt constienti ca nu mai au ce cauta pe scena politica viitoare ? Romanii nu mai pot fi dusi la infinit cu zaharelul, trebuie doar implicare din partea fiecaruia,simt de raspundere ,daca nu pt generatia noastra macar pt cele viitoare,pt copii si nepotii nostrii,sa nu mai treaca si ei prin aceleasi mizerabile vremuri…RUSINE PENTRU GUVERNUL TARICEANU !!!Traiti-va ultimile clipe !!
    AH..si „SARBATORI FERICITE” ,DAR ASA CUM VI LE DORESC MILIOANE DE ROMANI !(inclusiv cei din afara tarii, pt ca ei sunt acolo tocmai pt ca va pricepeti foaaarte bine sa administrati tara asta !!) Sa auzim de schimbari POZITIVE :D..

  2. INCHIDEM ACEST TOPIC DEOARECE SUBIECTUL NU MAI ESTE DE ACTUALITATE. Comentariile pe marginea taxei continua la articolul http://www.totalauto.ro/2008/01/24/taxa-auto-2008-va-oferim-documentele-originale/