iun. 272007
 

Romania sfideaza cu sange rece Comisia Europeana, incercand sa demonstreze cuiva (nu stiu cui…) ca ei, guvernantii, sunt plini de personalitate si ca „nu ingenuncheaza in fata UE”. Jalnic! In acest articol va prezentam proba clara, fara echivoc, prin care Romania se autodefineste ca infractor, ca smecheras in cartierul UE.

Urmatoarele 2 puncte se refera la demersuri oficiale si contradictorii ale Guvernului Romaniei, care nu pot fi simultan legale:

1. Aflat in fata recomandarii Comisiei Europene de a valida noua taxa auto in actuala sesiune parlamentara, Guvernul Romaniei a respins acest demers, invocand (fara sa clipeasca) lipsa temeiului legal. „Legea nu permite„. Mai exact, in Romania, orice modificare a Codului Fiscal poate intra in vigoare doar la inceputul anului urmator celui in care a fost adoptata modificarea. In cazul nostru, 1 ianuarie 2008. Aceasta prevedere a legii ia in calcul necesitatea popularizarii in randul cetatenilor a modificarilor respective, dar – intre noi fie vorba – scaderea iminenta a taxei auto nu ar fi luat pe nimeni prin surprindere…

2. Pe data de 28 martie 2007 au fost publicate in Monitorul Oficial modificari ale Codului Fiscal, care nu au trebuit sa astepte pana la 1 ianuarie 2008. Aceste modificari (OUG nr.22/2007) se refereau la art.157 din Codul Fiscal abia adoptat si au intrat in vigoare intr-o singura saptamana, de la 3 aprilie 2007.

Intrebari:
– Cand au procedat corect guvernantii, la punctul 1 sau 2?
– Cine raspunde pentru greseli?
– De ce pricepe atat de greu Comisia Europeana ca este pacalita cu obraznicie?

  47 comentarii despre “Smecheras in cartierul UE”

  1. io m-am saturat de scris pe site degeaba dar nu ma asteptam sa nu se gaseasca nici un romanas , sclav al taxei de inmatriculare sa nu incerce macar un protest stradal ,ceva ,dar nu pe internet internet ca nu toata lumea are si nui asa impresionant fata de hotii nostri de la guvernare

  2. Ajuta la ceva un protest stradal ?? Rezolva ceva ??

    Cred cu tarie ca erodarea imaginii acestor amatori si gafeuri este mai importanta decat o iesire in strada.

    Cei care au acces la net citesc acest articol. Am trimis linkul acestui articol si principalelor televiziuni romanesti, pentru a studia problema si pentru a se pronunta pro sau contra.

    Incet, incet vom afla daca traim sau nu intr-un stat feudal. Daca acest lucru se intampla, iesitul in strada nu poate rezolva nimic. Daca traim totusi intr-un stat modern, de drept, vom avea pe cine sa sesizam… Elegant si fara circ.

  3. iulian,la intrebarile tale nu prea pot sa-ti raspund!in primul rand guvernantii au procedat gresit cand s-au hotarat sa conduca tara,la a doua intrebare noi vom raspunde pt ca suntem tampiti si platim cand europa nu ne-o cere,iar la pct-ul 3,europa a priceput(cred)dar asteapta momentul (ca la unguri)ca sa ne amendeze si sa ne faca de….ras!aceasta taraganare e menita sa aduca cat mai multi bani in buzunarele ,,guvernantilor,,,pt o perioada cat mai lunga!acesti bani(foarte multi)fac pui in acest timp,iar amenda o vom plati noi,oricum!iar daca se vor da banii inapoi, ii vom lua din dobanda iar tariceanu si ai lui tot se vor alege cu ceva!gresesc?

  4. Catalin, nu greseti deloc. ideea este ca cele 3 intrebari isi asteapta raspunsul la alt nivel.

    Daca pana acum au fost barfe si carcoteli, iata ca de acum lucrurile sunt clare, scrise negru pe alb, semnate si publicate in Monitorul Oficial.

    Surubul se strange incet incet. Asa procedeaza si Comisia Europeana, nu? ๐Ÿ™‚

  5. are dreptate dl anghele…noi ne agitam ca nebunii pe aici si sfarsim tot la coada la taxe si impozite sa bagam bani in buzunarele statului!

  6. Iesitul in strada nu a rezolvat nimic niciodata. In acest moment Pinocchio are imunitate. Singurul care poate cere urmarirea penala a premierului este doar Presedintele tarii.

    Cred ca a pune presiune ajuta la rezolvarea situtiei. Daca doriti, va puteti lamenta 1000 de ani si puteti accepta orice umilinta. Pinocchio conteaza pe lehamitea omului indignat, pentru ca acest tip de lehamite inseamna de cele mai multe ori abandon.

    La nivelul meu si cu putinta mea voi merge pana la capat.

  7. iulian,ai absoluta dreptate….dar ce putem face?sincer, dupa ce o sa platesc taxa, am sa mai caut pagubiti,si cu chitantele poate reusim sa facem o plangere la Bruxelles! cu toate ca n-am nici o speranta!

  8. Mama ce bine ii sta ! Felicitari!!

  9. Am vazut in poll ca a aparut un vot „articolul minte”.

    Fiind intr-o minoritate categorica, s-ar putea sa fie mai bine sa ne lasati si un comentariu argumentat decent… Respectam toate opiniile formulate decent.

  10. eu sunt de parere sa ii bombardam zilnic ( chiar de mai multe ori pe zi) cu cate un mail (eventual cu un atasament suficient de mare ca sa le blocheze serverul de mail) – poate ii vom sensibiliza in vreun fel; cine concepe mailu sa-l putem trimite cat mai repede?

  11. Tariceanu nu-si citea mailurile nici cand lucra la Citroen… Nu cred ca punem vreo presiune… ๐Ÿ™‚

  12. NE MERITAM SOARTA //////SA TRAITI CUM ATI (AM) VOTAT////

  13. Super imaginea, este de nota 25, am sa o pun pe perete in birou si am sa scriu pe ea un nu mare taxei, vreau sa va spun ca eu nu m-am plans foarte tare de problemele mele cu taxa, dar la un moment dat nu stiu cum a pornit discutia la servici despre taxa auto si mai multi dintre colegii mei au spus ca este normal sa se plateasca o taxa de mediu daca masinile polueaza. Am spus ca sunt de acord cu ei dar aceasta taxa sa fie in cuantum onorabil nu „jefuiala la drumul mare”. Abia atunci am realizat ca cei mai multi dintre ei habar nu au ce bani trebuie sa platesti pentru binele loganului, citroenului (care am inteles ca ii ia caimacul lui pinocchio si bine ii face) si pentru binele scorpiei de APIA etc. Si cred ca la un nivel mult mai mare decat in biroul nostru de la servici este aceeasi situatie, cei mai multi oameni nu stiu ce inseamna de fapt nivelul acestei taxe, iar in presa au aparut foarte putine chestii despre taxa. Cred ca aici ar trebui umblat putin.

  14. Si apropo, de banii de taxa am cumparat un Matiz si acum pot sa astept sa se micsoreze taxa!