mai 182007
 

Astazi este vineri, 18 mai. Urmeaza doua zile libere sambata si duminica. Luni vom fi pe 21 mai, data la care expira ultimatumul UE cu privire la taxa speciala auto. Inainte de aceasta constatare seaca, trebuie amintit si comunicatul Reprezentantei Comisiei Europene, dat pe 16 mai, care are urmatorul continut:

In legatura cu articolele aparute in presa cu privire la taxa de prima inmatriculare si la amanarea discutiilor dintre autoritatile romane si Comisia Europeana referitoare la acest subiect, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania precizeaza urmatoarele:

1. Comisia doreste sa spuna ca, pana acum, nu a refuzat niciodata o intalnire pe acest subiect;

2. Procedura de constatare a incalcarii legislatiei UE se desfasoara intre administartia Statului Membru respectiv si serviciile Comisiei;

3. Publicul este informat numai cand se obtin rezultate concrete (pozitive sau negative) in urma acestui proces, dar nu si cu privire la toate intalnirile, schimburile de informatii, etc.

Daniela Rosca, Purtator de cuvant, Reprezentanta Comisiei Europene.

Practic, nimic nu se mai poate intampla pana pe data de 21 mai. Romania incalca legea ca un infractor de rand. Nici nu mai conteaza ca de vina este incompetenta sau indolenta membrilor guvernului. Incredibilul domn Tariceanu, un gafeur cu guler scrobit, a reusit sa impinga efectele propriului orgoliu bolnav dincolo de granitele Romaniei.

„Nu schimbam nici o taxa…”, „Nu stam in genunchi in fata UE…”, „Nu trebuie sa ne speriem de UE…” si alte declaratii inregistrate (cu acordul premierului) pot fi considerate probe in justitie.

Singurul vinovat pentru actul de incalcare a legislatiei UE este doar Calin Popescu Tariceanu, pe care il rugam sa isi asume personal responsabilitatea propriei greseli. In caz contrar, cerem Presedintiei si Parlamentului Romaniei sa se autosesizeze si – in deplina conformitate cu articolul 109 (alin.2 si 3) din Constitutia Romaniei – sa ceara urmarirea penala a primului ministru.

Desigur, doar daca nu cumva premierul este bolnav si nu poate raspunde pentru faptele sale…

  76 comentarii despre “Taxa auto – sa aduca Tariceanu bani de acasa !”

  1. :)))))))))))))) A expirat ieri.

    Nici ei nu stiu nimic, cum sa stim noi. Probabil ca sfidarea UE va avea si un punct final. Din pacate impredictibil.

  2. de fapt am vrut sa spun 30 martie era tarziu si eram buimac …se pare ca nimic schimbari pana acum

  3. catalin, important ca stai ca pe ghimpi…

    cica exista o recomandare ca noua taxa sa intre in parlament in actuala sesiune parlamentara, adica ar trebui sa fie schimbata maxim in luna iunie.

  4. Da ..Senosh…exista. Iar azi am citit prin ziare ca noua taxa va fi adoptata doar de la 1 ianuarie. Au gasit o gaselnita ceva cu Codul Fiscal…ca nu se poate modifica decat de atunci. Nemernici. NU stiu cum s-o mai lungeasca… Si mie imi expira de la 1 iunie numerele rosii. F**ui in g**a de nemernici.

  5. Iata si textul, in ziarul Gandul. Sa-mi dea cineva un pistol ca vin acum la Bucuresti sa fac ordine. Alfel…nu se poate. (Poate imi suna maine Politia la usa…)

    „Noua formula de calcul al taxei de prima inmatriculare, transmisa luni de autoritatile romane Comisiei Europene, prevede niveluri de pina la trei ori mai mici pentru unele masini vechi, dar mai mari la cele noi, data propusa pentru intrarea in vigoare a modificarilor legislative fiind 1 ianuarie 2008.

    Una dintre principalele modificari aduse formulei de calcul vizeaza scaderea cuantumului taxei o data cu vechimea masinii, potrivit scrisorii oficiale trimise de Guvern Comisiei Europene. Propunerea statului roman prevede totodata extinderea scalei de virsta a masinii la 20 de ani. Intrarea in vigoare a noilor prevederi la 1 ianuarie 2008 este motivata de catre autoritatile romane prin necesitatea respectarii principiului din Codul fiscal potrivit caruia modificarile aduse acestuia trebuie sa intre in vigoare la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care au fost adoptate. Astfel, pina la finele acestui an ar urma sa fie aplicate actualele niveluri ale taxelor.”

  6. Nu va dati seama ca iarasi este o gaselnita pe undeva, se tot pomeneste de scaderea taxei la euro 4, euro 5 (sic) e scutit, si culmea la masini vechi de 20 de ani, cine naiba se duce sa cumpere o masina atat de veche din UE (poate doar daca are valoare istorica), dar de ce nu se spune ca din nou minunata „apia” scorpia second-handului, a facut medodologia de calcul, care metodologie a crescut nivelul taxei la masinile euro 2 si euro 3 vechi de 6-7 ani (adica de-alea de care vrem noi in mare parte sa cumparam), adica la un euro 2 din 2000 trebuia sa platesti vreo 2974 de euroi si acuma o sa platim cu 100 de euroi in plus (cica astea polueaza mai mult ca au durata de viata mai mare)!!! (dai pe masina 4000 de euroi si platesti 3000 taxa si in varianta noua si in aia veche). Bineinteles ca trag tare spuza pe turta lor, si intind timpul cat pot de mult, auzi cica nu poate sa modifice codul fiscal, dar sa intoarca tara pe dos cand vrea muschii lor se poate, dar toate targurile auto de second hand ce naiba fac, nu initiaza si ei un ceva de protest, oarece nimic, nimic??
    Impostoriceanu deja face apel la reconciliere, ca doar i se cutremura scaunul rau, si o sa mai stea pana la anul asa ca o sa ne omoare cu taxa daca nu facem nimic, iarasi nu inteleg de ce PD-ul care a fost in mare parte impotriva taxei, nu zice nimic, tace malc, si-a vazut caruta inpoi de drum, cam sontac ce-i drept, dar totusi pe drum si tace, ma pierde de musteriu, nu ma mai duc la vot nicicum, poate doar daca aduce niscaiva politicieni din Patagonia de Nord!!!

  7. Foarte pe scurt, comentariul meu este urmatorul:

    1 – PNL se pregateste sa iasa din istorie. Nu am alta explicatie pentru modul atat de intunecos in care isi gestioneaza comunicarea publica. Nu inteleg ce au de ascuns. Pentru ca ei ascund ceva… Exista un motiv (sper sa fie altul decat o eventuala boala a preimierului) pentru care se insista atat de dramatic pe aceasta taxa.

    2 – Sa lasam lucrurile sa se intample. Probabil ca mitocania cu 1 ianuarie 2008 este doar un zvon (Gandul fiind „raspandacul”) pentru a linisti piata si a nu intra din nou in asteptare. Vreau sa subliniez ca versiunea „adoptarii in actuala sesiune parlamentara a unor corectii aplicabile de la 1 ianuarie 2008” a aparut doar in Gandul.

    Adica…

    Daca aceasta Comisie Europeana a propus adoptarea in iunie a documentului, nu cred ca va accepta ca vechea taxa sa fie tergiversata pana in iarna. Ce sens mai avea cererea de adoptare in iunie ??? De „faire plaisir”? Cred ca Gandul s-a hazardat. Raspuns final.

    Daca gresesc, spal rusinea cu bere…

  8. Iar, eu intreb, oare comisia va accepta noua propunere care in fapt este chiar mai rea ca prima?? Bai frate da noi ce naiba facem, doar ne doare pe toti mai devreme sau mai tarziu taxa asta imbecila, nu zicem ceva mai tare sa ne auda cineva??
    Si mai intreb de ce este tacerea asta de-a dreptul suspecta din partea jurnalelor, sau toate afacerile d-lui tiriac, impostoriceanu si compania s-au impotmolit in taxa asta si au platit si ziarele ca sa taca malc, sa nu agite spiritele??
    Si berea o bem numai daca taxa scade cu adevarat la nivele normale (n-am nimic impotriva sa finantez (evident ca in masura in care ma tin buzunarele)vreun proiect impotriva unei rosii montane, unor tone de deseuri stocate pe teritoriul tarii si altele de-astea care cred ca de fapt ele ar trebui sa preocupe pe tontii de la mediu si nu cat polueaza o amarata de masina!!!

  9. mariuswbo, tacerea jurnlistilor „generalisti” este benefica, intrucat cei mai multi dintre ei fie ne intoxica scriind la comanda, fie filtreaza informatia si ne transmit ceea ce au inteles ei. Cred ca un astfel de subiect trebuie preluat si disecat de presa de specialitate, presa auto. Acest subiect aparent fiscal este de fapt unul fundamental auto.

    In acest moment nu exista noutati de niciun fel. Din cate am inteles, taxa va arata decent ca formula, insa va fi in continuare prea mare ca si cuantum. Consider asta un pas inainte – o taxa „mare si imbecila” devine o taxa „mare” si atat.

    Faptul ca o taxa este „imbecila” (injust asezata) poate fi contestat invocand constitutia Romaniei sau legislatia europeana. Faptul ca o taxa este „prea mare” nu poate fi contestat atat timp cat taxa este just asezata. Taxele mari se pot pedepsi doar la alegeri.

    2008 e an electoral. Nu cred ca PNL este sinucigas ca sa adopte o taxa mare la sfarsit de 2007… In concluzie, ma astept sa iasa bine cu taxa.

  10. eu deja mi-am pierdut orice speranta….cum platesc taxa de drum la peco cand alimentez,apoi ma duc inca o data la peco sa mai platesc taxa auto(rovignieta)(apropo…nemtii de ce nu au vigneta??????),cum platesc taxa pe apa aruncata de ploaie pe pamant si altele…asa o voi plati si pe asta:-((( dar solutii exista!! cum spunea un prieten al meu:taxa o platesc doar prostii!! o sa va tin la curent daca sunt prost sau nu!

  11. Taxa nu e platita de prosti. Eu am platit aceasta taxa la inceputul anului pentru noua mea masina.

    Cand ti se cere ceva sa faci si ai pistolul la tampla nu inseamna ca ai fost prost ca ai facut ceva sub o asemenea presiune.

    Daca poti sa temporizezi inmatricularea pana se rezolva cu noua taxa, ok. Daca nu, nu. Asta nu poate fi dovada de prostie.

  12. ma refeream la o varianta de ocolire a platii integrale…am unele informatii ca s-ar putea ocoli plata sumei reale dar….simple informatii.daca reusesc o sa va anunt dar pana atunci nu pot sa va spun mai multe.daca nu, am sa platesc toata suma (1000 euro) si o sa astept sa-mi recuperez banii…sper!

  13. Si pana acum nu a fost injust asezata?? Dar toata lumea care s-a izbit de ea, a platit-o, si am citit intr-un ziar electronic ca romanii ar trebui sa fie fericiti ca platesc asa o taxisoara, ca in Danemarca taxa asta este mult mai mare, si i-am scris autorului respectiv (nu i-am retinut numele) ca e un dobitoc, ce pe el il plateste cumva cu un salariu echivalent cu cele din Danemarca, d-aia nu i-am retinut numele, fiindca era un dobitoc. Dupa mine taxa asta este o taxa de protectie a afacerilor premierului impostoriceanu si compania, si atat care afaceri probabil prospera si cu ajutorul lui monsieur zicem monsieur scriem furmont, alt imbecil.
    Ar trebui sa-i boicotam si sa mergem cu masinile fara numere pana in fata guvernului, apoi la vosganian minciunian pana se vor trezi la realitate.

  14. Si pe deasupra crezi ca daca ii dam jos pe scartatitii astia din guvern, pleaca si taxa odata cu ei??

  15. Toti politicienii sunt insetati de bani. Dar mai mult decat de bani ei sunt insetati de putere. Daca a ajunge la putere inseamna sa scoti taxa, taxa zboara.

    Cel mai greu este sa stii cine se va tine de cuvant… pt ca astia n-au cuvant.

    Acum tac toti malc. „Ce bine ca si-a luat-o Tariceanu. Noi o sa pastram taxa si vom ulge bugetul” – cam la asta cred ca se gandesc. Ar fi bine ca taxa auto sa devina moneda politica.