feb. 032007
 

Relansat pe 15 Martie
(numarul opiniilor de sprijin este inca prea mic…)

Guvernantii par fie orbi, fie muti. Incepand de astazi, aici, vom redacta impreuna o scrisoare deschisa, necenzurata, prin care vom face cunoscuta opinia publicului fata de controversata taxa speciala auto la prima inmatriculare. Mass-media a popularizat prea mult pozitia sustinatorilor taxei, in comparatie cu cea a contestatarilor…

Opiniile pot fi inserate cu ajutorul formularului din partea de jos a paginii.

Atentie, limbajul dur si injuraturile nu ajuta. Ci, dimpotriva, pot „confirma” (pot da apa la moara pentru…) ipoteza sustinatorilor taxei, conform careia impotriva sunt doar cativa traficanti de frontiera care nu inteleg marele pericol ecologic presupus de importurile auto SH.

Opiniile culese pe „totalauto.ro” vor fi transmise guvernului sub forma unei scrisori deschise, una foarte foarte lunga (speram). Ne propunem sa transmitem scrisoarea in prima parte a lunii Martie 2007, insa – in cazul in care vom strange in timp scurt un numar important de opinii (argumente) – este posibil sa devansam data transmisiei.

Daca veti considera oportun sa atasati opiniei si un CNP, greutatea punctului dvs devine mult mai importanta. Desigur, acest detaliu nu este obligatoriu, argumentele dvs fiind la fel de valabile chiar si in conditii de anonimat.

Pai, sa incepem… Esti impotriva taxei? De ce?

  270 comentarii despre “Atac la TAXA AUTO – scrisoare deschisa !”

  1. sunt posesor al unei dacii 1310 de fabr. 1990,masina mea nu valoreaza mai mult de 2000 ron si polueaza de 9 ori mai mult decat o masina cu euro 2…imi doresc sa schimb aceasta masina dar datorita acestei taxe aberante de inmatriculare nu o voi putea schimba niciodata datorita veniturilor f.mici pe care le am.As putea face un efort sa o schimb cu o masina cu euro 2 care ajunge la un pret de cca. 10000 ron,dar cum sa o fac daca taxa de inmatriculare la un euro 2 este de peste 3500 euro? In situatia mea sunt sute de mii de romani posesori de dacii vechi care nu isi pot permite o masina noua de min.6500 euro(dacia Logan de ex.!)si care ar cumpara un o masina cu euro 2,dar datorita intereselor clare pe care le au guvernantii asupra pastrarii acestei taxe aberante nu o pot face.Degeaba au introdus programul rabla ptr.ca foarte putini din cei cu masini foarte vechi (care au venituri f.mici)nu isi permit sa achite diferenta ptr.o masina noua de la 3000 ron cat acorda guvernul pana la min.22000 ron cat costa un Logan.Sa va fie rusine domnilor guvernanti…dar va promit ca eu si multi ca mine cand vom avea stampila de vot in mana peste catva timp ,va vom taxa asa cum ne taxati si dv.acum. Felicitari site-ului ptr.posibilitatea de a ne spune parerea. Popa Sebastian,Iasi,asistent medical,venit lunar 800 ron.

  2. Poate scutirea de aceasta taxa aberanta era singura dovada ca am aderat la uniunea europeana in momentul de fata si noi,romanii cu venituri asa de mici am fi putut sa circulam cu masini second-hand aduse se afara la preturi mici pana cand ai nostrii guvernanti vor repara drumurile si vor construi o infrastructura occidentala.Dar nu,ei au ajuns la concluzia ca avem suficienti bani sa cumparam masini noi si sa le distrugem pe aceste drumuri (ca sosele nu sunt). Cred ca aceasta taxa Tariceanu va revolta cetatenii Romaniei pana acolo incat sa se ceara guvernantilor sa-si cumpere si ei dacii la preturi modice pentru a nu polua mandrie de tara.Rusine!!!Doar ei au intrat in U.E.bogatii!

  3. Sunt mare pasionat de bmw-uri si recent am adus unul din germania iar taxa perceputa pt masina mea cu E2 si peste 6 ani este de 5300 E!!!!!! iar masina este in stare impecabila, o adevarata frumusete. Si astazi arata ca si cum ar fi proaspat iesita de pe linia de asamblare. De ce asemenea batjocura fata de platitorul de rand, care duce tara pe spinarea sa? Cat timp sa mai toleram asa ceva? PROTEST! P.I.B-ul nostru oare nu poate sa creasca altfel, decat pe seama TAXELOR? Sa iesim in strada! Personal voi face un site http://www.stoptaxaspeciala.ro unde se vor anunta datele in care vor avea loc marsuri de protest. Oare daca refuzam cu totii sa platim nu o sa scada?

  4. Stop taxei speciale aberante! Nu are decat sa ramana dar sa se recalculeze si sa se scada drastic…nu este realist, este un calcul EXAGERAT, o povara mult prea mare!

  5. Normal este ca impozitul sa fie CORELAT cu nivelul SALARIAL din Romania, nu cu nivelul de impozitare din Comunitate!!! Cand vom avea VENITURI financiare COMPATIBILE cu ale cetatenilor din statele VESTICE, categoric vom plati si impozite la NIVELUL comunitatii, desi nici acolo nu se plateste atat!

  6. Ai nostrii cuvernanti nu stiu cat costa o paine si ne cred pe toti atat de bogati incat sunt convinsi ca avem bani pt.masini noi si pentru taxe.Poate scutirae de aceasta taxa este singurul avantaj odata cu integrarea Romaniei pt.cetateanul de rand care viseaza sa aiba o masina mai buna chiar si second-hand.Tariceanu are destui bani si nu intelege ca noi suntem saraci.RUSINE!!!

  7. Ministrul invatamintului din guvernul de trista amintire, Tariceanu, si-a achizitionat de curind un superb Audi, din banii publici, bineinteles, motivind ca i-i va fi rusine sa se prezinte la o eventuala intrunire cu omologii din UE, marcile autohtone lasindu-l rece pe dl. ministru. Aceasta atitudine cum se traduce ?

  8. Nu inteleg de ce guvernantii ma forteaza sa-mi iau masina noua numai de dragul de a incarca buzunarele unor producatori si importatori. Eu vreau neaparat masina second, am cumparat pana acum 3 masini noi, m-am saturat, nu merita… Din propria experienta va spun ca dai cateva mii de eur pentru placerea de a te urca primul in ea. Merita? Suntem asa bogati?!….
    Cand ne-au intrebat daca vrem in UE ne-a spus cineva ca se vor inventa taxe noi numai pentru Romania ???…

  9. Muncitorii romani vor de munca. Cine vrea masini de lux, sa se mute in germania sa dea de munca la muncitorii lor.

    Pana la urma mi se rupe de altii. Ma intereseaza doar ce se fabrica in Romania.

    Mai mult tin la Cielo decat la Citroen sau VW. Ma intereseaza de muncitorii romani, de exportul-importul Romaniei.

    MA INTERESEAZA DE MINE, nu de germani. ATENTIE: si noi romanii votam cu portofelul. Ne iau locurile de munca, OUT.

  10. este aberanta!! noi sintem membri eu pe hirtie ,nu avem aceias drepturi. mam gindit la o solutie voi aduce un autoturism inmatriculata in ue si voi plati toate taxele acolo(inpozit asigurare+ casco ) am o intrebare cine pierde? eu nu ci statul roman!!

  11. De ce trebuie sa facem mereu nota discordanta fata de tot restul lumii si mai ales o facem mereu in senul rau? Suntem cei mai saraci din Europa si avem pretentiile cele mai mari. Guvernantii sunt chiar atat de orbi, nu realizeaza ca vaca de muls (pentru ca asa aratam cu taxe de genul acesta) intr-o zi pe care dansii se pare ca o vor mai aproape, va muri. Domnilor!!! Nu va place parcul auto din Romania, sunt zeci de echipaje RAR in trafic care iau taloane, suspenda permise si dau amenzi de milioane ca pe nimic. Chiar nu pricepeti ca nicaieri in lumea asta nu se face zi intr-o secunda? Vreti o ameliorare pe soselele noastre asa cum pretindeti, lasati-ne sa schimbam si noi daciile non-euro cu fumul de cinci metri in spate cu niste masini care nu sunt ultimul ragnet ca cele care se invart pe la guvern, dar care totusi reprezinta urmatoarea treapta pe scara evolutiei fiindca asa se ajunge sus in mod LEGAL, nu peste noapte ca cei care au cumparat masini de lux peste noapte cu bani nu se stie de unde.
    Intr-un final, Domnilor!!! Incercati cu 200-250 de euro (un salariu mediu) sa platiti mancare, intretinerea, poate o haina daca avem pretentia sa ne si imbracam si ce ramane daca credeti ca mai ramane ceva il punem deoparte pentru masina noua. Domnule Tariceanu, lasati interesele importatorilor auto deoparte si urmariti si interesele muritorilor de rand. Va fi o mare crestere economica pentru noi sa ne putem deplasa mai mult si sa avem pe ce ne deplasa. Apoi cu siguranta vom cumpara si masini noi, cand situatia economica ne va permite, fiindca fiindca acum nu cred ca poate spune vre-un guvernant ca nu avem bani fiindca dam cu ei pe fereastra si nu VREM sa ii dam pe masini.
    Domnilor (cei care luati aceste decizii) incercati sa traiti cu 250 de euro pe luna si apoi bagati taxe asa la intamplare, care vorba aia nu le vrea nimeni (si acum nu mai exista scuza ca asa vrea UE).
    Sper ca acest protest chiar sa fie citit si multumesc TOTAL AUTO pentru initiativa.

  12. Aceasta taca este o RUSINE. Este o RUSINE, pentru ca e pusa pe spinarea amaratilor de romani care de abia traiesc de azi pe maine si care fara aceasta taxa si-ar fi putut permite sa schimbe dacia non euro cu un Golf 3 de exemplu. Dar asa……… vor mai trage de dacie pana vor cadea din e probabil. Personal am de gand sa-mi aduc din Germania un Golf 4, EURO 4 si pana si pe acesta va trebui sa scot din buzunar 1050 euro si culmea la cursul din oct 2005. Tare as fi curios cum s-a stabilit acea data pentru cursul euro. Nu-mi ramane decat sa sper ca se va stabili in cele din urma macar foarte exact cat va ramane taxa.

  13. Eu sunt de acord sa fie mare taxa pt. euro2 in jos.
    Ar fi trebuit ca pt. euro3 si euro4 taxa sa fie accesibila. E clar ca daca schimbi un non euro cu euro3 minim, se imbunatateste parcul auto.
    Dar este clar ca nu protectia mediului a fost motivul introducerii taxei ci protectia vinzatorilor de masini noi.
    Ma asteptam clar ca masinile noi gen Logan, Astra classic, Octavia tour, sa le fie redus pretul dupa intrarea in UE, dar din cauza taxei nu avem nici un avantaj.
    Mai mult, la TV, directorul francez de la Dacia, astazi, a spus clar, ca vezi Doamne, scad vinzarile lor si pierd mai ales lucratorii din uzina, adica a spus clar ca practic le este frica de concurenta unor masini putin poluante dar foarte performante din punct de vedere tehnologic.
    Eu am Dacia break din ianuarie 2004 cu euro2 si vroiam sa o schimb cu un model de afara minim din 2004 dar din cauza taxei cel mai bun pret il are Logan MCV, deci taxa si-a atins scopul, sint fortat sa cumpar Logan Mcv, asta este, ca de atitea ori, cumparati fraierilor ca n-aveti ce face, in loc sa cumpar masina pentru ca este mai buna decit concurenta.
    Multa sanatate tuturor.

  14. Refuz sa cred ca suntem considerati atat de tampiti.
    Stiti ca alocatia unui copil roman pentru o luna de zile este de 23 ron(~6 euro)?
    Veniturile noasre REALE incep de la 90 euro. Ce masini ne putem cumpara domnilor? Sau ne cumparam doar tenesi sa alergam si lopeti sa muncim?
    Am dori, totusi,daca ne lasati, sa ne emancipam. Daca nu ne dati posibilitatea sa castigam cinstit, sa traim decent, ce vreti sa taxati si cu cat??
    Mi-am cumparat deja masina second hand de afara si daca astia nu stabilesc o taxa pe care sa mi-o permit, implinesc 90 de zile de la intrarea acesteia in tara, dupa care nu mai pot circula cu ea neinmatriculata.Daca nu stabilesc intre timp o taxa normala sau o netaxa.Altfel,voi circula in mare ilegalitate.
    Voi cum credeti ca ar trebui sa procedez?

  15. Taxa, taxa, taxisoara…
    Cine-s cei mai tampiti din tara?
    Voi, cei de la guvernare.

    Toate consumabilele unei masini noi sau second-hand sunt accizate. Benzina e accizata, orice reparatie are o cota parte de impozitare. Vreti cumva sa-mi accizati si culcatul cu sotia?Tampitilor!
    Am cumparat o masina , am adus-o in Romania, i-am facut RAR ul in Romania – in ciuda faptului ca masina avea inspectie tehnica in UE.RAR Calarasi a gasit aceasta masina ca nefiind poluanta si mi-a dat OK-ul de a circula cu ea in Romania.Mi se cere o taxa mult mai mare decat pretul platit pe acesta masina.Cine a innebunit????