feb. 032007
 

Relansat pe 15 Martie
(numarul opiniilor de sprijin este inca prea mic…)

Guvernantii par fie orbi, fie muti. Incepand de astazi, aici, vom redacta impreuna o scrisoare deschisa, necenzurata, prin care vom face cunoscuta opinia publicului fata de controversata taxa speciala auto la prima inmatriculare. Mass-media a popularizat prea mult pozitia sustinatorilor taxei, in comparatie cu cea a contestatarilor…

Opiniile pot fi inserate cu ajutorul formularului din partea de jos a paginii.

Atentie, limbajul dur si injuraturile nu ajuta. Ci, dimpotriva, pot „confirma” (pot da apa la moara pentru…) ipoteza sustinatorilor taxei, conform careia impotriva sunt doar cativa traficanti de frontiera care nu inteleg marele pericol ecologic presupus de importurile auto SH.

Opiniile culese pe „totalauto.ro” vor fi transmise guvernului sub forma unei scrisori deschise, una foarte foarte lunga (speram). Ne propunem sa transmitem scrisoarea in prima parte a lunii Martie 2007, insa – in cazul in care vom strange in timp scurt un numar important de opinii (argumente) – este posibil sa devansam data transmisiei.

Daca veti considera oportun sa atasati opiniei si un CNP, greutatea punctului dvs devine mult mai importanta. Desigur, acest detaliu nu este obligatoriu, argumentele dvs fiind la fel de valabile chiar si in conditii de anonimat.

Pai, sa incepem… Esti impotriva taxei? De ce?

  270 comentarii despre “Atac la TAXA AUTO – scrisoare deschisa !”

  1. Suntem cel mai nevolnic popor din Europa.Ne lasam condusi de o adunatura de hoti si de nemernici, care nu se gindesc la altceva decit cum sa ne mai fure niste bani. Votati alianta DA!

  2. Sunt impotriva taxei asa cum este ea acum. Nu am nimic impotriva sa existe o taxa de prima inmatriculare (asa cum exista in toate tarile membre UE) dar sa fie la un nivel decent si suportabil de un roman cu un salariu mediu de 25o euro/luna. Doar ca acest guvern care isi castigase foarte multe voturi prin introducerea impozitului unic (btw, PNL a fortat mana PD-ului pt acest 16%, bravo PNL,)acum prin aceasta masura protectionista a inceput sa le piarda vazand cu ochii, fiind manat de interese mai mult sau mai putin personale. Ba mai mult imaginea PNL are foarte mult de pierdut datorita acelui Ministru de Finante PD-ist care sustine cu incapatanare aceasta taxa.

  3. Poate sa ma lamuresca cineva daca recarosarea mai presupune, dupa cum se vehiculeaza, si noua taxa de inmatriculare…??? Ms mult!!!

  4. Deci parerea mea este ca ar trebhui sa organizam un protest de scala mare impotriva acestei taxe de prima inmatriculare.Si eu am vandut dacia mea si am adus un fiat din germania taxa de inmatriculare ma mai costa 1200 de euro .Raman la ideia de a organiza un protest bine definit.

  5. Adruian, un protest de strada? Cu cine? Se pare ca noi, cei care nu acceptam taxa, reprezentam o minoritate infima. Aici s-au strans – in medie – 4 impresii/zi (ff putin), unele dintre ele fiind chiar pro-taxa, dar in cuantum redus.

    Nu vad pe nimeni sa-si ia liber „maine” ca sa protesteze…

    Dar sa mai asteptam… Poate ca in zilele urmatoare va creste fluxul opiniilor. Poate ca a fost doar un moment mai putin favorabil postarii pe net. Cica miercurea este cea mai activa…

  6. Se pare ca inca principiul fortei ne guverneaza inca societatea, cine striga mai tare vad ca are si dreptate… Se pare ca asta e logica dupa care acest ministru de finante incearca sa o induca celor multi… Oare asa sa fie??? Oare
    e nevoie de inca o mineriada pt a ne face auziti…??? Al cui interes primeaza oare in Romania…???
    PS. Pt Edgar, astept site-ul.

  7. Am o varsta si inca mai sper!La revolutie aveam 17 ani si poate de atunci am visat la o viata mai buna.M-am casatorit,m-am angajat si am avut nevoie de o casa…,normal ca am fost in biroul primarului din orasul meu care fara a ma privi in ochi mi-a adus aminte ca daca vreau casa nu trebuia sa ies in strada atunci la revolutie(un primar comunist).Au trecut anii si cu chiu cu vai(lipsa de bani)am luat permisul din prima incercare,imi doream enorm sa conduc o masina.Anul trecut am facut un credit la o banca tocmai pt.a-mi cumpara o masina si am gasit un prieten care mi-a propus o afacere:sa cumpar o masina adusa de el din Belgia ca sigur stie el, se vor inscrie din 2007 toate masinile fara a mai fi conditia cu 8 ani vechime.Am verificat actele masinii , am mai intrebat cativa cunoscatori in domeniu care au confirmat acest aspect.Am cumparat masina cu gandul ca imi vor ramane bani si pt.altceva in casa.Am fost printre cei mai bucurosi ca am aderat la U.E. si ca am facut o afacere buna atunci.Acum am de platit 5 ani pt. masina si nu mai pot circula cu ea.Venitul meu este de 650 lei RON/luna.Cum sa nu fiu manios si sa ies in strada pt.o nedreptate atat de mare.Sigur ,ca mine au facut multi!!!!!!Haideti sa ne cerem dreptul de cetatean,nu cerem majorari de salariu,nici ceva ce nu se poate,doar sa avem aceleasi drepturi ca toti cetatenii din uniune.O masina ca a mea are dreptul sa circule in Europa,cu conditia ca proprietarul sa plateasca taxele,taxe care sun normale,nu ca la noi!Vreau adresa Consiliului Europei unde sa pot cere acest drept.Rog pe toti sa faca acelasi lucru.Impreuna vom invinge.INCA MAI SPER!!!!!!!!!!!!

  8. Sunt un tip cu opinii liberare,dar tin sa mentionez ca toata povestea aceasta cu taxa de prima inmatriculare mi se pare o mare prostie,un guvern liberar ar trebui sa aiba grija in primul rand de clasa medie…nu ne permitem toti masini noi,este o discriminare enorma,sper ca pana la urma sa se rezolve problema cu dreptate,masina este o necesitate nu un lux!!!

  9. Eu nu pricep,un lucru : cum este posibil ca pentru autovehicolele de 3.5 tone sau mai mari sa NU SE PLATEASCA TAXA DE PRIMA INMATRICULARE,DACA AU EURO 3 sau EURO 4 si eu pt un autoturizm cu euro3 sau euro4 sa platesc taxa.Si atunci mai zic astea ca protejeaza mediu??????Sa fim seriosi,de dincolo iti aduci o masina din 97 cu ABS,AIRBAGURI,EURO2, mai buna decat Loganu.In fond nu spre o piata libera tindem?.Cum vrea desteptul de Tariceanu sa elimine rablele din parcu auto,prin a le carpi pe cele care sunt?Ca omu care are o dacie de 15 ani cam greu sa isi cumpere o masina pe la 7000 euro,trecerea trebuie sa fie treptata si pt toate buzunarele.Eu zic ca o solutie ar fi, sa fie RAR-UL mai aspru cu verificarea tehnica(la o anumita categorie de masini,de exemplu la alea mai vechi de 8ani),si in fond dc masina ai are verificarea tehnica facuta in GERMANIA,si circula omu cu ea acolo,la noi nu o fi buna,ca de noi suntem bogati Europei si ne permitem……

  10. nu sint de acord cu taxa. nu mai suport excroci din guvern .nu mai rezistam sa fim mintiti si furati pe fata .cine ne poate face si noua dreptate .cred ca numai noi singuri.

  11. de ce nu se fixeaza o taxa de mediu pentru non euro ,euro 1, euro 2 ,euro3, euro4 care sa se plateasca trimestrial sau anual.nu e neaparat nevoe de taxa de prima inmatriculare.exagerata.

  12. ori cum U.E. ne va da o amenda .cine o va plati.tot noi. stiti cum ,se va naste o alta taxa.deci guvernul nu are nimic de pierdut ,doar pun taxe si noi le platim.

  13. da domnule senosh sunt eu nu vreau o anulare a taxei vreau reducreea ei cel putzin la jumatate cel putzin repet.Cat despre numaru de persoane care ne spun noua ca nu sunt de acord cu taxa….cred ca totusi e vorba ca nu tot soferu are acces la net si nu tot soferu care are acces la net intra pe pagina asta.cred ca sunt mai multzi de 4 care sunt impotriva taxei.Am citit mai sus propunerea oentru o taxa trimestriala…perfect de acord.Ce sa zic ami fratzilor aici nu e vorba doar de taxa asta …avem un guvern si niste conducatori de tzara care fac legile pentru ei nu pentru noi si asta e totusi ceva grav cred ca ar trebi pusi umpic la punct astia.Eu am un fiat punto din 2000 pe acte scrie ca are euro 3 dar tare imi e frica de faptu ca o sa merg la arr si aia o sa-mi zica altceva.Si atunci ce o sa fac?o sa-mi duc masina pe parcarea lui voiculescu si ma leg de ea.daca facem 200 asa itzi zic eu ca incepe sa se gandeasca si ala ca umbla pe teren minat.Cu respect Adruian

  14. sa reduca taxa cel putin la jumatate.Romania -o tara conceputa parca numai pentru taxe, ce p… mea, parca am avea bani mai multi decat toate tarile UE – macar daca ar fi folositi unde este nevoie si cum trebuie; astia nu sunt capabili sa chieltuieasca fondurile nerambursabile venite de la europenii nostri….. bagaleas p… in gat!