nov. 112006
 

Noul Cod Fiscal valabil de la 1 ianuarie 2007 contine atat noile impozite auto, cat si controversata taxa speciala aplicabila exclusiv la prima inmatriculare in Romania a unui automobil.

Aceasta taxa speciala se aplica tuturor automobilelor sub 3,5 tone, si celor noi si celor second hand, la prima inmatriculare in tara noastra.

Categoriile de poluare sunt – Hibride (taxa zero), Euro 4, Euro 3, Euro 2, Euro 1 si Non-Euro (cel mai scump).

Categoriile de varsta auto sunt: – sub 6 luni (inclusiv noi), 6 luni – 2 ani, 2 ani – 4 ani, 4 ani – 6 ani, peste 6 ani.

Puteti calcula taxa speciala auto cu ajutorul calculatorului aflat pe banda laterala dreapta a sitului nostru. Pentru o documentare completa, aveti mai jos un link pentru versiunea oficiala a noului Cod Fiscal, publicata in Monitorul Oficial – Download (format pdf).

  188 comentarii despre “Cod fiscal 2007”

  1. o lege ptr oamenii din tare sa poata sa isi ia fiecare masina dorita,adica dacie!

  2. ar trebui ca pentru masinile cu capacitate mare sa fie taxele 0 lei. Iata rationamentul :
    sa spunem ca ai un renault clio sau o dacie logan (o masina cu capacitate mica si totodata un impozit mic).Romanii vor cumpara in masa aceste masini si vom ajunge o tara cu masini de volum mic si totodata slabe in caz de accident.Dezavantajul este atunci cind vine un strain in romania (la fel ca puscasul marin american) iar cu jeep-ul sau poate omori citi romani doreste pentru ca loganul sau clio nu va rezista in fata unui jeep.Ar trebui sa ne protejam cetatenii romani prin incurajarea lor sa-si cumoere masini cu capacitate mare care sunt rezistente in caz de accident gen jeep grand cheroke, bmw x5, mercedes ml, toyota land cruiser.Ar trebui ca organismele statului sa respecte mai mult romanul decit sa alerge dupa bani.

  3. domnilor hai ca masinile sh fac bulangii discriminarii dar la masinile noi sa interesat cineva 🙂 ? ce scade din pretzul actual .. ce mai baga ? chiar sunt curios . la un moment dat au spus ca persoanele fizice nu platesc TVA ( DDP ) si dupaia au spus ca defapt or sa plateasca altceva. 🙂 iainformativa ca imi crapa ochii cautand.poate na scapa ROMANU de DDP .. si tot mai renteaza sa te gandesti la ceva nou

  4. ba baietzi am si eu o intrebare.Deci eu merg in germania imi cumpar un golf 4 din 2001 capacitate cilindrica de 1890cmc cu euro3 .Care ar fi taxele totale care ar trebui sa le platesc dupa 1.01.2007 pentru ca sa o inmatriculez in romania?deci ma refer la toate taxele.

  5. daca am o masina cu capacitate de 4000(euro 3 fabricatie 2000) cm cubi la care am platit vama +accize dar pe care nu am imatriculat-o pentru ca este inca la reparat mai platesc inca o data taxa????!!!!daca da m-au rupt astia,urmeaza sa-mi tai venele sau alta solutie suicida

  6. ma linisteste cineva…

  7. ba aici totzi intreaba da nimeni nu raspunde.Eu zic sa punem mana de la mana sa mergem la un avocat sau o persoana care este in masura sa ne dea informatzii reale in legatura cu toate intrebarile noastre.

  8. adrian scuze – daca vama este achitata in dec 2006 si daca motivul intarzierii este unul rezonabil, DA poti fi scutit de taxa speciala in primele zile din 2007.

  9. ULTIMA ora !!

    Accizele nu dispar 🙁

    Voi posta un articol imediat ce aflu detalii.

  10. pt george elvis – daca ai o motivatie „rezonabila” poti scapa de taxa.

    La fel de adevarat este si faptul ca la inceput de ianuarie va fi un cor de motivatii „rezonabile”… din partea tuturor.

  11. salut
    am vazut la stiri pe antena 1 ca aceasta taxa speciala se poate ataca in instanta ptr ca nu este in conformitate cu legislatia europeana si statul o sa fie obligat sa iti returneze banii…………stie si altcine va de asta?daca e asa sigur o sa dau in judecata statul roman ptr ca e hotie

    Scris de nelutu — 14 Decembrie 2006

    ––-
    cica asa am auzit si eu… legislatia europeana nu sunt deacord cu aceasta taxa… au spus ca e prea mare… in primele 6 luni ramane asa si dupa aceea trebuie infiintzata o noua lege cu taxele acestea scazute… sa speram ca asa v-a fi…

  12. avem in parlament o adunatura de imbecili si cretini.asa ne trebuie ,doar noi i-am votat
    Adi.

  13. eu nu am fost niciodata la vot…….mai platesc taxa speciala? da acum sa trecem la treburi mai serioase.eu vreau sa merg ingermania sa imi cupar un autoturizm.Ma intereseaza sa stiu daca plates ceva impozit aici in tzara.Si daca da …cum se calculeaza.

  14. a imi cer scuze …ma refeream la T.V.A.Deci vreau sa stiu ce tva platesc la o masina de 4000 de euro cu euro4

  15. Adrian, e limpede ca TVA-ul e 19%… Vrei sa afli probabil baza la care se aplica acest procent.

    In acest moment baza este sinistra, o valoare care – pt second hand – e mai mare decat valoarea masinii de noua. Cert este faptul ca in UE se plateste TVA-ul de la locul achizitiei, fara a se mai recupera la granita pentru a fi replatit in tara. Banuiesc (scuzati expresia) ca de la 1 ianuarie, pt o masina luata din Germania nu se va mai plati TVA in Romania.

    In ce priveste alte taxe – taxa speciala se calculeaza cu softuletul din dreapta sus a oricarei pagini totalauto.ro. Vom avea si un softulet pentru impozitul auto, insa aceste nu intra la calculul pe care ti-l faci. Impozitul se plateste anual la sf de an, adica pana-n 2008 nu te stresa.

    In plus mai sunt accizele in fc de motorizarea masinii, O sa postam aici valoarea accizelor, dar mai dureaza un pic (tre’ sa le transpunem digital…).