nov. 112006
 

Noul Cod Fiscal valabil de la 1 ianuarie 2007 contine atat noile impozite auto, cat si controversata taxa speciala aplicabila exclusiv la prima inmatriculare in Romania a unui automobil.

Aceasta taxa speciala se aplica tuturor automobilelor sub 3,5 tone, si celor noi si celor second hand, la prima inmatriculare in tara noastra.

Categoriile de poluare sunt – Hibride (taxa zero), Euro 4, Euro 3, Euro 2, Euro 1 si Non-Euro (cel mai scump).

Categoriile de varsta auto sunt: – sub 6 luni (inclusiv noi), 6 luni – 2 ani, 2 ani – 4 ani, 4 ani – 6 ani, peste 6 ani.

Puteti calcula taxa speciala auto cu ajutorul calculatorului aflat pe banda laterala dreapta a sitului nostru. Pentru o documentare completa, aveti mai jos un link pentru versiunea oficiala a noului Cod Fiscal, publicata in Monitorul Oficial – Download (format pdf).

  188 comentarii despre “Cod fiscal 2007”

  1. Ar mai fi ceva. Dvs. nu ati mentionat ca aceasta taxa e si ea purtatoare de TVA, calculatorul dvs. calculeaza taxa fare TVA. Ar fi bine de precizat si asta, nu de alta dar oamenii ar trebui sa stie ca de fapt taxa e cu 19% mai mare.

  2. Stiu ca la noi e posibil orice, insa – teoretic – taxele nu poarta tva.

    Nu stiu absolut nimic (n-am vazut nicaieri) ceva despre vreun tva aplicat taxei speciale. Daca stii tu Adrian mai multe, spune-ne despre ce este vorba. Unde ai vazut/auzit chestia asta?

    Pt. Adrian – Desigur, daca tu consideri ca e mai bine, iti voi vorbi si eu cu a 2-a plural :o)

  3. e f bine cu a-2-a la singular. informatia vis-a-vis te TVA (desi cum spui si tu mi se pare aberant sa pui taxa la taxa) o gasesti pe urmatorul link: http://www.autoghid.ro/masini/calculators%7CdisplayTaxCalculator/Calculator-taxe.html, de unde am dedus ca ar exista si TVA. tu nu gandesti la fel??

  4. M-am uitat pe link si cred ca e o eroare de-a lor. Cred ca de fapt au vrut sa spuna ca nu poarta tva.

    Singua cale prin care aceasta taxa ar putea purta tva este urmatoarea (si e gresita) – cineva imi executa/factureaza serviciul de inmatriculare. Pe factura imi apare taxa speciala peste care firma pune tva…

  5. Putem sa dezbatem noi pana la pastele cailor ! Ar fi bine daca ne-ar asculta si pe noi cineva si ar face ceva
    in privinta asta! Ramine de vazut!

  6. Sant un baiat de 27 ani lucrez de 6 ani in ultimi 3 ani am avut un salar bunicel fata de celalalti din jurul meu si totusi nu am reusit sa imi cumpar o masina decat o dacia 1300 cu o munca de 6 ani! Oare cei care ne conduc ce au realizat pana acuma?

  7. am observat ca pe nicaieri nu se face diferenta intre autoturisme si autoutilitare pentru marfa,stie cineva ceva despre autoutilitare cum se va plati inmatricularea?

  8. Domnilor,daca un cetatean german(sau italian,francez,belgian,austriac etc.) isi cumpara o dacie din ’84(ca-i place lui cum arata),cat il costa sa o inmatriculeze in tara de rezidenta?imi poate raspunde cineva?

  9. cetatean neansemnat – felicitari pentru retorica ๐Ÿ™‚

    antiiliescu – cred ca autoutilitarele vor avea (cele pana in 3,5t) acelasi regim cu turismele. Asa a fost pana acum, iar in corectura adusa legii nu se spune nimic nou…

    marian – misto intrebarea.

  10. In orice caz mi se pare o taxa exagerata si sper sa se revina intr-un fel sau altul asupra ei, fie si pentru simplul fapt ca Romania are nevoie de un parc auto mai bun, iar cu o asemenea taxa nu vad cum ar fi posibil una ca asta. Sper sa fie asa in ceea ce priveste TVA-ul asupra taxei, dar mai stii cum nu vor aparea firme care sa faca acest serviciu si sa incaseze si taxa?? Deocamdata se pare ca nu e nimic reglementat, vor aparea cu siguranta normele de punere in aplicare.

  11. Se plateste la politie la inmatriculare. Punct. Ce norme crezi ca mai sunt necesare?? ๐Ÿ™‚

  12. Nu mai inteleg nimic cu taxa asta la tv la realitatea arata ca incepe de la 5000 euro ,aici vad ca,calculeaza alfel taxa , pe care sa o iau de buna ?dar la masinile noi mai sunt taxe vamale sau numai taxa de prima inscriere /

  13. Calculatorul de pe site este EXACT calculul prevazut in lege.

    Daca vrei sa verifici corectitudinea calculatorului de aici, downloadeaza legea (de mai sus, din articol…).

    In alta ordine de idei, arunca-ti TV-ul pe geam. Netul e viitorul ๐Ÿ™‚

  14. guvernul rominiei bate joc de cetateni acestui tari ,este inacceptabil ca membru ai uniuni europene sa mai platest o taxa pt ai inmatricula un autoturism cunparata din uniune( noi romini in todeauna am fost mai smecheri) o se ne amendeaza cei din uniuni!!!

  15. Daca nu era toata povestea asta cu UE, cred ca si acum aveam ulei pe cartela.

    Laslo, calmeaza-te. Macar de sarbatori ๐Ÿ™‚