nov. 112006
 

Noul Cod Fiscal valabil de la 1 ianuarie 2007 contine atat noile impozite auto, cat si controversata taxa speciala aplicabila exclusiv la prima inmatriculare in Romania a unui automobil.

Aceasta taxa speciala se aplica tuturor automobilelor sub 3,5 tone, si celor noi si celor second hand, la prima inmatriculare in tara noastra.

Categoriile de poluare sunt – Hibride (taxa zero), Euro 4, Euro 3, Euro 2, Euro 1 si Non-Euro (cel mai scump).

Categoriile de varsta auto sunt: – sub 6 luni (inclusiv noi), 6 luni – 2 ani, 2 ani – 4 ani, 4 ani – 6 ani, peste 6 ani.

Puteti calcula taxa speciala auto cu ajutorul calculatorului aflat pe banda laterala dreapta a sitului nostru. Pentru o documentare completa, aveti mai jos un link pentru versiunea oficiala a noului Cod Fiscal, publicata in Monitorul Oficial – Download (format pdf).

  188 comentarii despre “Cod fiscal 2007”

  1. marece porcarie taxa asta , dar na cum se imbogatzeau si parlamentari care au de castigat de pe urma acestei taxe , ei is de genu , ce visam nopatea punem in vigoare ziua , asa k nu mam mira dak ar mai scoate legea precum k nai voie sa aduci masini din afara ,numa k sa le cumperi lor porcariile de logan sau renault

  2. Valeriu – data fabricatiei trebuie sa reiasa din acte. In fc de ACEASTA data se calculeaza restul taxelor. Totodata, masina este SIGUR mai demult construita de Ian 2000 – insa acest lucru nu inseamna automat ca masina este Euro2. poate fi si E3. data „Ian 2000” este certa, nu si obligatorie – te rog citeste comentariul meu precedent.

  3. Claudiu, ai dreptate. cred ca stii deja (din presa, uita-te la jurnalele TV din seara asta) ca UE i-a luat la intrebari pe guvernanti in legatura cu taxa speciala ๐Ÿ™‚

    Mafioti… n-au nici un pic de rusine.

  4. dk autoutilitara pe care vreau so cumpar are fix 3.5 tone nou noutza de la reprezentanta ; platesc taxa?rog urgent ajutor :(:(:(:(:(:(:

  5. Faza e misto cu FIX 3,5 tone ๐Ÿ™‚

    Criteriul este simplu – daca o poti conduce cu „B”-ul, platesti taxa. Uita-te in regulamentul de aplicare a noului cod rutier…

    hai ca ma uit si eu – sa vedem cine afla primul ๐Ÿ™‚

  6. PRIMUUUUL!!

    Art. 30. lit.b) CATEGORIA B:
    1. autovehiculul a carui masa totala maxima autorizata NU DEPASESTE 3.500 kg si al carui numar de locuri pe scaune, รƒยฎn afara conducatorului, nu este mai mare de 8;

    Sorry. Baga taxa !!!! ๐Ÿ™‚

  7. am si eu o intrebare…am adus din Belgia o autouitilitara PEUGEOT 2.0 hdi.am platit toate taxele in dec.2006.am fost ieri la politie si m-au trimis la finante de unde mi-au spus ca trebuie sa-mi dea o chitanta cu taxa valoare zero.am ajuns pana la directoarea finantelor care in prezenta mea l-a sunat pe seful politiei,spunandu-i ca ea nu poate sa dea asa ceva.m-a rugat sa vin azi dimineata.cand m-am dus,mi-a spus ca a vorbit la politie si ca mi se va inmatricula masina 3 luni cu nr. provizorii pana cand vor sti cum sa faca.m-am dus la politie,unde mi s-a spus ca desi am platit taxele anul trecut trebuie sa platesc si taxa de inmatriculare pe 2007 in valoare de 1870 euro.mi-a explicat ca sunt scutite de aceasta taxa autoturismele si masinile de teren care si-au platit taxele anul trecut.(in afara de autoutilitare).mi se pare un non-sens…poate cineva sa ma lamureasca???eu am impresia ca nici ei nu stiu cum sa faca.

  8. ai dreptate,si mie mi se pare un non-sens!dar din pacate nu pot sa-ti dau un raspuns

  9. Ma indoiesc ca este legal sa ai numere rosii 3 luni.

    Daca totusi exista vreo dispensa, iar numerele rosii pot fi purtate 3 luni, cred ca asta ar fi cea mai buna solutie. In trei luni aceasta taxa nu cred ca va mai exista, intrucat forurile europene au inceput sa faca presiuni…

  10. Salut

    Vad ca pe hibride nu exista taxe…. hmmm… ce-nseamna exact hibride? (oare si cele pe gaz or fi „hibride”)

  11. termenul „hibride” este relativ nou in limbajul auto, el referindu-se la motorizari si nu la alimentari.

    Mai exact, o „hibrida” are doua motoare unul clasic (any) cu ajutorul caruia se deplaseaza in afara oraselor si unul electric pentru interiorul oraselor (concret – pentru viteze sub 30-40 km/h).

    In SUA exista discounturi mari la taxe de pana la 4000$ pentru detinatorii de hibride (foartye ecoogice). In Romania recompensa de rezuma la taxa zero de inmatriculare.

  12. ๐Ÿ™ pacat…
    da’ mersi de raspuns

  13. Sal un site tare cu masini Second Hand din Franta imi da careva plsssss??????????

  14. Cititi aici ca UE nu sta cu mainile in san in ceea ce priveste taxa de inmatriculare: http://www.evz.ro/article.php?artid=287153
    Astept sa vad ce taxe ne asteapta la vama aducerea unei masini SH din UE.
    Sa auzim de bine!

  15. Nu mai sunt taxe vamale pentru masini provenite din UE (cu certif EUR1).

    Calculator taxe vamale pe situl RAR.