mart. 052006
 

Distributia electronica a fortei de franare. Acest echipament asista ABS-ul. De exemplu, la autovehiculele cu tractiune fata, partea din fata este mai grea decat partea din spate, astfel incat in cazul actionarii franelor, centrul de greutate al autovehiculului se deplaseaza spre fata. Prin aceasta aderenta la rotile spate scade simtitor si rotile tind sa se blocheze. ABS-ul lucreaza in sensul antiblocarii rotilor spate, iar EBD-ul redistribuie forta de franare, pentru eficienta maxima.

Important:

—–> EBD-ul (EBV) este doar un asistent al ABS-ului. Daca aveti probleme cu ABS-ul, automat ramaneti si fara EBD. „Deciziile” luate de EBD au la baza informatiile culese de senzorii ABS.

  6 comentarii despre “EBD – sau EBV”

 1. Care este traducerea pentru EBD? si care este forma neprescurtata a denumirii, fiindca EBD este doar un acronim? si de la ce vine EBV?

 2. EBD – Electronic Brakeforce Distribution (engleza)

  EBV – Elektronische BremsVerteilung (germana)

  Sunt fix acelasi lucru. 😀

 3. Am o skoda octavia. Imi puteti spune ce inseamna EPC, un martor care este afisat la bord? Multumesc.

 4. Marius Suciu – EPC (Electronic Power Control) este un sistem dedicat motorizarilor pe benzina produse de grupul VW,

  Are doar rol de supraveghere a bunei functionari a motorului. Este ok sa se aprinda la contact (semn ca functioneaza) si sa se stinga dupa pornirea motorului.

  Daca se aprinde in timpul functionarii, inseamna ca motorul sau evacuarea nu functioneaza corect.

  IMPORTANT – aprinderea EPC este intotdeauna insotita de o explicatie a defectului, care apare pe displayul calculatorului de bord (altul decat indicatorul de consum dintre „ceasuri”, doar la versiunile echipate cu acest display).

 5. am un seat leon din 2001 motor 1,4 benzina si sa aprins epc dupa 10 minute sa stins . dupa 3 ore mam urcat iar in masina si am plecat cu ea iar sa aprins si dupa aproximativ 2 km sa stins singur care poate sa fie problema?
  sa bag ceva solutie de curatat injectoarele?

 6. Aprinderea martorului EPC poate fi provocata de foarte multi factori. Poate fi un contact imperfect sau pot fi probleme de ardere la rece. Este imposibil de dat un raspuns serios in orb.

  Cel mai intelept este sa faceti o diagnosticare computerizata. Daca va apucati sa rezolvati problema „prin eliminarea tuturor cauzelor posibile” riscati sa agravati defectul.