mart. 012006
 

SkodaSitul original Skoda: http://www.skoda-auto.com/

Situl Skoda in Romania: http://www.skoda.ro/

  221 comentarii despre “Skoda”

  1. am cumparat si eu o fabia de 1.2 12 v si sa aprins marttorul din bord ptr motor.daca o accelerez dupa 5000 de ture nu se mai ramine accelerata scade turatia creste si tot asa nu ramine la 5000. ce sa fie ? sonda Lan si consuma fff mult 13. Va rog cine mi poate spune ce sa fac.Multam

  2. E imposibil de reparat masini pe net, insa simptomele descrise de dvs par sa fie aceleasi cu cele de la defectarea sondei lambda.

    In acest caz, nu mai fortati masina, intrucat motorul functioneaza intr-un regim autodistructiv. Nu pica imediat, puteti rula pana la service, dar nu mai mult.

    Fara sonda Lambda motorul nu poate functiona corect oricat de mult ati incerca sa-l pacaliti. Trebuie sa ajungeti URGENT in service.

  3. multzumesc Iulian am facut o programare la un servis luni dimineatza si voi schimba bujiile ,filtru aer tot inca odata multzumesc ptr sfat,revin sa spun ce a fost defect.

  4. succes. nu le lasa bani pe mana ca-i cheltuie… ๐Ÿ˜€

  5. Am cumparat o Skoda Fabia Sedan 1.2 HTP 64 CP (care urmeaza sa „vina”) si as dori sa aflu si alte pareri despre masina legate de aspect interior/exterior cat si de motorizare. Multumesc

  6. Razvan – ati ales o marca foarte serioasa. Nu are cel mai tare design, nu este cea mai spatioasa din clasa (dimpotriva), insa are un scor excelent pentru multumirea clientului din UK(J.D.Power).

    Cu noua Fabia nu epatati, nu sunteti invidiat de vecini, dar aveti o masina pe care puteti conta multi kilometri… Cam asta pe scurt.

    Nu am cunostinta de defecte majore sau cu pondere mare la un anume reper. E o masina cinstita.

  7. Salutare , am o Skoda Octavia adusa din UK.- volan pe dreapta ! stie cineva daca exista locul unde se poate modifica volanul ? Eventual adresa si scoruri estimative ? Mersi !

  8. Grea intrebare. Nu am auzit pana acum despre o asemenea modificare, nici macar in vreun service improvizat. Poate stie altcineva.

  9. Am si eu o Fabia Combi 2002 motor 1,4MPI si sper norocul meu distributia este pe lant. In schimb de ceva timp mi se aprinde becul galben de la motor. Am pus-o pe tester, mi-a zis ca e d ela benzina. efix 95 de la rompetrol bagam. Am bagat omv carerra100 si aceeasi problema. Mi s-a pus ca ori e catalizatorul ori sonda lambda. Mi-am facut programare pentru luni la un alt service (unde am facut revizia si am fost foarte incantat de preturi si de cum s-au miscat). La Skoda nu ma duc ca-s niste snapani. Ar lua si pielea de pe tine daca ar putea. In rest masina de 6 ani de Germania, impecabila. De cateva luni nu mi-a facut nicio problema. Sunt uimit cu distributia pe lant la motor de 1,4. Nu cer sfaturi sau pareri. Am scris si eu cuvintele astea ca omul amarat care are de asteptat pana luni verdictul si va trebui sa scoata niste bani din buzunar. Daca va intereseaza voi reveni luni sa va spun exact ce are. Mult spor tuturor si chiar daca mi-a facut problema asta mi se pare o masina foarte buna.

  10. Da, ar fi interesant de stiut. Bafta.

  11. Bafta, bafta… sa fie, da uite ca nu prea este ๐Ÿ™‚ Sonda lambda picata. Si la norocul meu a picat cea dinainte de catalizator. Cea de dupa catalizator era in jur de 50-100 ron. Asta care e inainte de catalizator, originala 1000 si ceva ron si mai „putin” originala 450ron+50ron manopera. Piesa vine cam intr-o saptamana si atunci ma duc sa mi-o schimbe. Desi merge in copntinuare impecabil, doar consumul este o idee mai mare am zis sa o fac sa fie treaba ok.

  12. Sonda lambda are un rol esential in buna functionare a motorului. Consumul mai mare este doar un prim simptom.

    Chiar daca merge bine masina fara ea, in 3 luni ar fi putut aparea uzuri interne ireversibile la motor, din cauza regimului impropriu de functionare.

    Chiar daca ustura un pic la portofel, decizia reparatiei este cea buna. Practic actionand acum, ai facut o economie importanta.

    Sunt bun de psiholog, nu? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dai o groaza de bani, dar simti ca ai economisit…

  13. Esti, esti. Si la urma urmei sunt niste bani (e rau cand nu-i ai) dar mai rau e cand se agraveaza problemele. Pana nu vad treaba rezolvata (pe saptamana viitoare) oarecum stau cu teama. Sa nu o schimb si sa imi faca probleme iar. Nu de alta dar mi-am cam pierdut increderea. Nu zic ca nu aveam si mecanici buni. Dar si o gramada: las-o mah ca merge asa. :)Noi sa fim sanatosi si numai bine va urez.

  14. 2 intrebari ..unde se afla filtrul de aer la fabia din 2001..?merita un filtru sport? multumesc

  15. skoda fabia 2008 e urata in draci; nu stiu cum au putut face o masina asa sluta; gusturile nu se discuta si totusi…