iul. 302012
 

Ampera a sosit in Romania, in showroom-ul Di-Bas din Bucuresti, parte a unei retele exclusiviste dedicate automobilelor electrice. Ampera se incarca de la orice priza casnica si ofera o solutie tehnica sigura chiar si pentru drumuri foarte lungi.

Motorizarea electrica functioneaza 40-80 km exclusiv pe acumulatorul propriu, iar la epuizarea acestuia alimetarea este asigurata de un generator performant, actionat de un motor pe benzina de 1.4 litri 63 kW/86 CP. Autonomia extinsa permite o distanta de conducere totala de peste 500 de kilometri fara realimentare.

Opel Ampera in Bucuresti Opel Ampera este primul autovehicul electric care se poate deplasa oriunde, oricand si oricat. Bateria litiu-ion de 16 kWh alimenteaza motorul electric de 111 kW/150 cp. In functie de stilul de conducere si de conditiile de drum, autovehiculul poate parcurge o distanta cuprinsa intre 40 si 80 km fara a produce emisii poluante, functionand numai pe baza energiei furnizate de baterie.

Sistemul de propulsie electrica Voltec al Ampera genereaza un cuplu instant de 370 Nm, ce propulseaza autovehiculul de la zero la 100 km/h in aproximativ noua secunde si asigura o viteza maxima de 161 km/h.