feb. 252012
 

Dispozitivele electronice autonome (telefoane, navigatie, laptopuri, etc) devin din ce in ce mai prezente in habitaclul automobilului.

Autonomia acestor aparate este limitata, iar nevoia de reincarcare este deocamdata strans legata de existenta mufei brichetei electronice.

Asadar, tot mai multe cabluri si tot mai multe nevoi ce pot interveni simultan. Si cum nevoile noi isi gasesc aproape intotdeauna solutii tehnologice noi, Delphi are deja in dezvoltare un sistem de reincarcare fara fir a electronicelor care ne insotesc la drum.

Solutia celor de la Delphi se refera la o retea de emitatoare speciale, cu o ramura pentru dispozitivele apropiate de brod si una pentru locurile din spate, care au particularitatea de a identifica si de a reincarca automat (fara ajutorul vreunui cablu) dispozitivele aflate in proximitatea acestora. Nu este vorba despre magie si nici despre clasica (dar ineficienta energetic) inductie electromagnetica, ci despre un fenomen fizic numit rezonanta magnetica inalta.

Acest sistem poate reincarca aparate cu consum de pana la 10 W si se cupleaza foarte usor la emitatorul de energie. Nu este necesara o pozitionare sau vreo orientare precise ale dispozitivelor care trebuie conectate. Tehnologia nu afecteaza in niciun fel sanatatea oamenilor sau a animalelor si sunt absolut conforma normelor industriale. Producatorul se asteapta ca foarte curand noul sistem de reincarcare sa inlocuiasca complet sistemele cu fir deloc confortabile.

  2 comentarii despre “Reincarcare fara fir a electronicelor din habitaclu”

  1. Buna ziua,

    As dori sa ma consult cu Dvs. in legatura cu un accident ce l-am avut in Italia si pentru care sunt nevoit sa pare, dupa dreptul italian, sa suport 50% din costuri.

    Noi am mai corespondat in trecut pe e-mail, dar nu sunt sigur ca adresa de e-mail a ramas.

    Multumesc mult si o zi frumoasa.

    • Buna ziua,

      Nu sunt deloc sigur ca va adresati cui trebuie, dar sper totusi sa va pot ajuta. Absolut toate adresele de e-mail sunt functionale. Puteti utiliza si pagina de contact pentru discutii private.