oct. 102011
 

Skoda CitigoSKODA isi continua ofensiva introducand in showroom-urile europene cel de-al saptelea model din gama. Prin intermediul modelului Citigo, care are o lungime de 3,56 m, producatorul din Mlada Boleslav intra in segmentul supermini (A00). Citigo va debuta anul acesta pe piata de provenienta, din Cehia. Alte piete europene vor urma la inceputul verii lui 2012.

Citigo ofera utilizarea la maximum a spatiului si locuri pentru patru pasageri. Citigo va fi lansat in versiunea de caroserie cu trei usi, iar versiunea cu cinci usi va fi disponibila din 2012.

Designerii au reusit sa ofere masinii o imagine originala, care spune, inca de la prima privire: aceasta este noua SKODA. Grila cu lamele, a radiatorului, incadrata de o rama cromata si de farurile cu forme precise, ofera masinii imaginea tipica a unui automobil SKODA. Designerii au facut o treaba fantastica si pentru restul caroseriei. Cu o lungime de 3,56 metri, o latime de 1,65 metri si o inaltime de 1,48 metri, Citigo este unul dintre cele mai mici autovehicule din segmentul sau. Volumul compartimentului pentru bagaje este de 251 de litri. Acesta poate fi extins la 951 de litri, prin plierea scaunelor din spate.

Skoda CitigoCitigo pune accent pe siguranta. Pentru prima data intr-un autovehicul SKODA, designerii au utilizat un airbag lateral cap-torace, pentru a proteja atat capul soferului cat si pe cel al pasagerului din fata, iar impreuna cu alte elemente, acesta formeaza un pachet de siguranta exemplar pentru aceasta clasa. In plus, siguranta activa este semnificativ marita de noul sistem de asistenta la franare „City Safe Drive”. Acest sistem este activat automat la viteze mai mici de 30 km/h, iar un senzor laser identifica pericolul unei coliziuni. Impreuna cu Volkswagen up!, Citigo este, in prezent, singura masina din segmentul automobilelor mici, care ofera un sistem de franare automat in caz de urgenta.

La lansarea modelului Citigo, vor fi disponibile doua motoare noi, pe benzina, cu trei cilindri totalizand capacitatea de 1 litru, unul de 44 kW/60 CP si celalalt de 55 kW/75 CP. In versiunea economica Green Tec, consumul mediu este de 4,2l/100km si respectiv 4,3l/100km. Emisiile sunt de 97g si 99g CO2/km. Consumul de carburant si emisiile sunt de 4,5l/100km si 105g CO2/ km pentru motorul de 44kW. Motorul de 55kW consuma 4,7l/100km si emite 108g de CO2 pe km.

(extras din comunicatul oficial Skoda Romania)