iul. 042011
 

Renault Koleos facelift
Koleos, primul crossover construit 100% de Renault, si-a innoit designul exterior, ambianta interioara si a optimizat consumul de carburant pentru motorizarile diesel. Noul Koleos beneficiaza de o noua grila de calandru, un nou design al blocurilor optice fata, oglinzi retrovizoare cu semnalizatoare cu LED integrate. La exterior a primit o noua gama de jante de aluminiu si culori noi in paleta de vopsele metalizate, dintre care se distinge Orange Cayenne.

La interior, remarcam aceeasi atentie deosebita pentru finisaje si un nivel ridicat de calitate perceputa a materialelor, ca si la generatia precedenta. Noile tapiterii si ambiante accentueaza eleganta si rafinamentul modelului.

A treia directie de evolutie pentru noul Koleos o reprezinta motoarele mai economice si mai ecologice din punct de vedere al consumului de carburant si al emisiilor de CO2. Astfel, consumul in ciclu urban pentru motorul 2,0 dCi 175 CP 4×4 a fost omologat la nivelul de 7,5 l/100 km, fata de 8,2l/100 km pentru acelasi motor, generatie anterioara. Rezulta o economie de aproximativ 9%! Emisiile de CO2 pentru acelasi motor evolueaza de la 174 g CO2/km la 166 g CO2/km.

Koleos interior

Noua gama Koleos cuprinde doua versiuni de echipare, Dynamique si Privilege, tractiune integrala 4×4 si doua motorizari turbodiesel common rail: 2,0 dCi 150 CP cuplat la o cutie de viteze automata (6 trepte) si 2,0 dCi 175 CP, cuplat unei cutii de viteze manuala (6 trepte).

Printre echipamentele standard regasim: sase airbaguri, ESP (controlul traiectoriei) cu HSA (asistenta la urcarea in panta) si HDC (control la coborarea in panta), tempomat-limitator de viteza, frana de parcare electrica, aer conditionat cu reglare automata bi-zona, radio CD MP3 Bluetooth si RCA jack, geamuri electrice fata si spate, volan imbracat in piele, oglinzi retrovizoare reglabile si rabatabile electric, proiectoare de ceata, inchidere centralizata si demaraj cu card, jante de aluminiu 17”.

Noul Koleos va ajunge in showroom-urile din Romania in luna septembrie 2011. Koleos este conceput de Renault, beneficiaza de tehnologiile si expertiza 4×4 Nissan si este fabricat in uzina Busan a Renault Samsung Motors (Coreea de Sud).

(extras din comunicatul oficial Renault Romania)