iun. 152011
 

Produse militare chinezestiAm scris in mai multe randuri despre clonele chinezesti din domeniul auto, despre masini de calitate mai slaba, dar cu aspect asemanator unor produse celebre. Va invit sa lasam deoparte aventurile Golfului chinezesc, ale Pandei chinezesti sau ale „conceptelor” stranii care se deplaseaza prin… fotosinteza.
Astazi va aducem o proba dura despre ce inseamna pericolul chinezesc in materie de clonare branduri de rasunet. China a clonat un produs militar Tatra.

Comentariile sunt de prisos. Aveti mai jos doua clipuri de prezentare, originalul cehesc si copia chinezeasca, a caror similitudine este ridicola. Chinezii au copiat inclusiv coloana sonora a clipului militar Tatra, toate cadrele si unghiurile filmului original, precum si o buna parte din scenariul miniproductiei.

Sigur, doar un ochi avizat face diferenta (notabila!) intre cele doua clipuri. Tatra trece santuri cu deschidere de 2 metri, in timp ce clona traverseaza doar deschideri de 1 metru. Insa avertismentul pe care il lansam priveste alunecoasa „politica a pacalelii” pe care China o aplica industriei auto mondiale. Vizionare placuta…

 

Originalul TATRA…

 

… si clona chinezeasca…