nov. 092010
 

ArcelorMittal, gigantul industrial care detine combinatul de la Galati, dezvolta programul de cercetare „S-in motion”, dedicat industriei automobilului. In cadrul programului sunt imaginate piese de otel special, mai usoare si mai rezistente. In fapt, piesele sunt dezvoltate impreuna cu cei mai importanti constructori auto, portofoliul „S-in motion” continand peste 60 de inovatii, din otel amputisat (PHS) si otel de inalta rezistenta (AHSS).

Solutiile propuse de ArcelorMittal se potrivesc perfect cu tendintele europene de inasprire a standardelor de securitate auto, precum si celor care privesc poluarea. Cresterea rezistentei pieselor inseamna o securitate mai buna, iar reducerea greutatii masinilor are ca efect scaderea consumului de carburant si a volumului de noxe si CO2 evacuate in atmosfera, precum si reducerea cantitatii de particule de cauciuc provenite din uzura anvelopelor.

Mai mult de 2/3 din intregul catalog vizeaza automobilele de clasa C. In cifre seci, acest segment isi va reduce masa medie cu 73 kg si emisiile de CO2 din timpul rularii cu 13.5%. La acestea se adauga si o reducere cu 15% a emisiilor de CO2 de-a lungul procesului de productie a automobilului.

Intr-o piata auto a mastilor de marketing, activitatea de cercetare ArcelorMittal reprezinta un pas inainte real, pe care Total Auto il aplauda cu mult respect.