oct. 062010
 

Gama Renault Z.E.La Mondialul Auto parizian, in acord cu politica de protejare a mediului adoptata de Renault, vehiculele electrice din gama Z.E. (Zero Emissions) sunt destinate unui public larg.
Preturile vorbesc.
Renault Fluence Z.E. va aparea incepand de la 21.300 euro cu TVA inclus in Franta (fara baterie, si cu stimulentul fiscal de 5.000 dedus), iar in restul Europei la un pret estimativ de 26.000 euro cu TVA (fara baterie, fara stimulente fiscale).

Renault Kangoo Express Z.E. intra pe piata de la cota 15.000 euro in Franta (fara baterie, fara TVA, si cu deducerea stimulentului fiscal) si incepand de la 20.000 euro in Europa (fara baterie, fara TVA, fara deducerea stimulentelor fiscale).

La aceste preturi se adauga costul abonamentului pentru baterie – 79 euro fara TVA pentru Fluence Z.E. si 72 euro fara TVA pentru Kangoo Express Z.E. Odata cu anuntarea preturilor, Renault a deschis rezervarile pentru Fluence Z.E. si Kangoo Express Z.E.

La Salonul Auto de la Paris, Renault a prezentat si celelalte vehicule ale gamei electrice: Twizy si ZOE Preview. Acestea vor dezvalui design-ul vehiculelor de serie, care se vor comercializa in al doilea semestru al lui 2011 si, respectiv, 2012.

Renault Fluence Z.E. 2011

In paralel, Renault lucreaza la dezvoltarea infrastructurii de incarcare a bateriilor, realizand numeroase parteneriate cu autoritati publice, companii din domeniul energetic (s.a.m.d.), astfel incat comercializarea in masa a vehiculelor electrice sa devina o realitate. Pana in acest moment s-au semnat 63 de acorduri in intreaga lume, si inainte de momentul comercializarii, vehiculele electrice Renault vor putea fi vazute pe sosele.

(extras din comunicatul oficial Renault Romania)