mai 142010
 

Primul android produs de om. Este contemporan cu noi si se numeste Asimo. Are 1, 20 m si poarta casca gen „cosmonaut”. Este capabil nu doar sa vorbesca si sa se miste, ci chiar sa urce singur scari, sa le coboare, sa danseze, sa dea pase la fotbal si chiar sa alerge uman. Alergarea umana presupune ca in momentul deschiderii maxime a picioarelor, acestea sa nu atinga pamantul. Daca faci cunostinta cu el, Asimo te va tine minte si iti va recunoaste vocea pentru totdeauna.

Tehnologia folosita este extrem de avansata, fiind prima masina cu un SIMT al echilibrului desavarsit. ASIMO poate absolut real sa duca o tava cu cesti de cafea si sa prinda cu delicatete mana unui om, fara sa ii produca vreo rana.

Dimensiunile lui Asimo Acest robot este realizat de Honda, iar toate sistemele testate pe Asimo isi gasesc loc pe ansamblul tehnic reprezentat de automobilele nipone.

ASIMO este primul personaj SF care exista aievea. Gandeste singur, analizeaza mediul in care evolueaza si ia singur decizii. Nu este nicidecum vreun robotel teleghidat. Aceasta minune tehnica va veni pentru 2 zile in Romania in acest weekend. Va evolua si va face demonstratii tulburatoare in interiorul unuia dintre showroom-urile Honda (Asko International), situat pe bucata vestica a centurii Bucurestiului.

Va ramane in istorie: in zilele de 15-16 mai 2010, un ASIMO original a oferit un spectacol la fiecare 2 ore, in Bucuresti.