feb. 162010
 

Ziarul francez Le Monde a scris despre intentia Renault de a construi o uzina in Algeria, la Rouiba, o suburbie a capitalei Alger. Chiar daca informatia din Le Monde este credibia, oficialii Renault nu confirma acest plan, dar nici nu isi ascund interesul pentru dezvoltarea retelei internationale de productie Dacia.

Le Monde a scris ca Renault va asambla in Algeria Logan si Sandero sub marca Dacia, dar si Symbol sub marca Renault, acest din urma model fiind construit in prezent doar in Turcia. Legea algeriana nu permite strainilor sa detina mai mult de 49% din actiunile societatilor mixte, 51% urmand sa revina SNVI, partenerul algerian detinut de stat.

Ideea deschiderii uzinei algeriene este foarte plauzibila, deoarece Renault si-ar putea consolida pozitia de lider in piata auto locala. In ultimul an, francezii au vandut in tara africana 17.000 unitati Dacia si 39.000 Renault, ceea ce inseamna aproape un sfert din intreaga piata.

Totodata este la fel de cunoscut interesul Algeriei de a dezvolta propria industrie auto. Acesta este motivul pentru care credem ca proiectul francez este real si ca Renault se afla in asteptarea unui raspuns oficial inainte de a da publicitatii orice detalii.