dec. 032009
 

2009 Saab 9-5 Griffin Edition Ceea ce si noi am numit “100% sigur” s-a prabusit lamentabil si fulgerator. Poate ca sprintenul Koenigsegg a dorit doar pubicitate la model planetar. Sau poate ca General Motors a exercitat presiuni, asemanatoare cu cele din contextul Opel – Magna International, pentru a avea acces la rezervele de stat. Toate acestea sunt niste variante teoretice, care apar intotdeauna atunci cand nu exista informatie oficiala.

Seful Saab, Ake Jonsson, si oficialii guvernului suedez discuta la Detroit cu boardul General Motors, pentru a decide soarta brandului scandinav. Presa americana spune ca exista deja intentia de a prelua Saab din partea Beijing Automotive, Renco Group si fondul de investitii american Merbanco. Directorul general al Beijing Auto, Wang Dazong, a declarat ca firma chineza, ce a participat la licitatie alaturi de Koenigsegg pentru Saab, ar putea fi inca interesata in cumpararea brandului.

GM si-a propus sa inchida discutiile cu statul suedez cel mai tarziu pe 31 Decembrie. Ulterior acestei date, va lua in considerare si alte oferte.