nov. 302009
 

vw-polo-coty-2010 Masina Anului 2010 in Europa are un castigator, VW Polo (347 puncte). Argint pentru Toyota IQ (337) si bronz pentru Opel Astra (221). Cei 59 de jurati au plasat pe locurile urmatoare in ordine: Skoda Yeti (158), Mercedes Benz clasa E (155), Peugeot 3008 (144) si Citroen C3 Picasso (113). Asa cum o arata si scorul, batalia s-a dus „la mustata” intre cel mai inovativ model al anului, Toyota IQ si cel mai bine echipat model din clasa sa, VW Polo. Regulamentul competitiei obliga juratii sa isi publice optiunile si sa le justifice, fapt care ne-a permis sa intelegem principalele tendinte de jurizare.

Cel mai bine apreciat de juriu a fost indiscutabil Toyota IQ, model care a obtinut cel mai mare numar de note maxime, 6 de 10, dezavantajul major al piticului japonez fiind pretul prea mare.

Cu doar 3 note de 10, VW Polo a dat lovitura datorita punctajelor constant bune oferite de majoritatea juratilor, care au apreciat calitatea finisajelor, spatiul interior remarcabil si bogatia echipamentelor electronice de securitate. Castigatorul Polo este la aceasta ora singura masina din clasa sa care ofera ESP si asistenta la urcarea in panta ca standard de baza. De asemenea, platforma excelenta, suspensiile de calitate si performantele motorizari BlueMotion au cantarit mult in decizia juriului.

Chiar daca nu a obtinut nicio nota maxima din partea vreuni jurat, asa cum de pilda au reusit Skoda Yeti sau Citroen C3 Picasso, Opel Astra a obtinut locul 3 cu ajutorul puternicei impresii lasate de Opel Insignia, castigatorul de anul trecut, Astra preluand o buna parte din tehnologiile sale avansate.