nov. 192009
 

michelin-agilis-alpin Noul MICHELIN Agilis Alpin dedicat profesionistilor este o anvelopa pentru autovehiculele utilitare, atat pentru carosabilul uscat cat si pentru cel dificil.
Cercetatorii francezi au avut ca scop obtinerea performantei sub 3 aspecte cheie: siguranta, longevitate si robustete. Agilis Alpin a atins rezultate remarcabile in toate aceste trei directii, reducand semnificativ problemele pe care le implica deplasarea in conditii de iarna.

michelin-agilis-alpin-1 De ce este mai sigura aceasta anvelopa? Pentru ca scurteaza cu aproape 2m distantele de franare pe carosabil umed si acoperit cu gheata si imbunatateste tractiunea pe zapada cu 25% fata de generatia precedenta MICHELIN Agilis 81 Snow Ice.

De ce este mai rentabila? Pentru ca are un randament kilometric mai mare cu 20% fata de generatia precedenta. Costurile de exploatare pentru o flota de vehicule utilitare se reduc considerabil.

De ce este mai robusta? Pentru ca Agilis Alpin dispune de flancuri mai rezistente, comparabile cu cele ale anvelopelor de vara MICHELIN Agilis. In acelasi timp, Agilis Alpin sporeste rezistenta la impact a flancului, eternele si fascinantele gropi romanesti devenind astfel mai putin periculoase pentru automobil.

michelin-agilis-alpin-2 Pentru a atinge acest nivel de performanta, MICHELIN a dezvoltat propriile sale tehnologii. Profilul unic al benzii de rulare, caracteristic MICHELIN Agilis Alpin, ajuta la eliminarea zapezii, iar aderenta pe carosabil umed sau acoperit cu zapada sau gheata a fost mult imbunatatita datorita lamelelor tridimensionale StabiliGrip si tehnologiei Durable Contact Patch care prevede o suprafata de contact mai mare prin care se imbunatateste stabilitatea vehiculului si se creste randamentul kilometric. Anvelopa este mult mai robusta datorita carcasei duble, precum si datorita flancurilor prevazute cu protectii impotriva deteriorarii ca urmare a contactului cu bordura.

Datorita tehnologiilor folosite, noua anvelopa MICHELIN Agilis Alpin sporeste siguranta vehiculelor utilitare, indiferent de conditiile de carosabil de pe durata iernii.

(extras din comunicatul oficial)