oct. 272009
 

imiev-premiu-tokio Mitsubishi i-MiEV a castigat prestigiosul premiu “Cea mai avansata tehnologie” acordat de juriul competitiei Masina Anului in Japonia.
Automobilul electric Mitsubishi a fost apreciat pentru acumulatorii lithiu-ion de ultima generatie si pentru faptul ca este deja produs in serie.

Fara compromisuri

i-MiEV este un automobil care nu face compromisuri cu mediul inconjurator. A fost apreciat faptul ca Mitsubishi a imbinat tehnologia acumulatorilor lithiu-ion cu un automobil cu patru locuri si a reusit sa faca acest lucru in productie de serie.

Automobilul este disponibil in Japonia inca din luna iulie a acestui an, toate cele 1.400 unitati produse fiind destinate pietei japoneze. Toate exemplarele au fost deja vandute si mai exista inca 900 comenzi pentru productia de anul viitor.

Productia europeana va incepe in octombrie 2010. Modelul cu volan pe stanga va fi disponibil pe diverse piete din Europa spre sfarsitul anului. Marea Britanie va primii automobile din productia japoneza si va fi prima tara europena in care i MiEV va fi disponibil inca din decembrie 2009.

Experienta Mitsubishi Motors

Premiul oferit de juriul competitiei Masina Anului in Japonia subliniaza experienta Mitsubishi Motors in domeniul automobilelor electrice care dateaza inca din 1970. De asemenea, intareste pozitia Mitsubishi Motors ca lider in dezvoltarea de automobile electrice si plug-in hybrid si semnaleaza un progres excelent catre obiectivul propus: 20% din productia totala de automobile Mitsubishi vor fi electrice sau hibrizi pana in 2020.