sept. 092009
 

reva-electric REVA, cel mai mare producator mondial de masinute electrice, se pregateste sa lanseze peste o saptamana, la Salonul Auto International de la Frankfurt, noua sa generatie de automobile electrice denumita M1 cu modelul NXR. REVA NXR este o masina urbana, cu patru locuri (afirmatie a producatorului care ramane de verificat) si trei portiere.

Productia este programata pentru inceputul lui 2010. Indienii de la REVA au pregatit chiar si o versiune sport pentru miniautomobilul lor, numita REVA NXG, un coupe, daca putem folosi expresia in acest caz, desenat de Dilip Chhabria de la compania DC Design.

“Alo! Centrala? Un plin, va rog!”

Compania care produce aceasta masinuta va lansa si un serviciu nou, care – sustin oficialii REVA – ii va scapa de pana de carburant (hai sa-i spunem „de electricitate”) chiar si pe cei mai neatenti clienti. Ajunsi intr-o astfel de situatie, clientii trebuie doar sa telefoneze sau sa trimita un SMS pentru o reincarcare automata a masinii.

Tehnologia de reincarcare „REVive” este secreta. Producatorul a lasat sa se inteleaga ca la mijloc ar fi vorba de ceva telematica. La momentul lansarii, Revaglobal.com va deveni operational pentru a inregistra online potentialii clienti.

Cine este REVA?

REVA este o marca ce apartine Reva Electric Car Company din Bangalore, India, si care s-a format ca un joint venture intre Maini Group din India si AEV LLC din California. Colaborarea este sustinuta de US investors Global Environment Fund si Draper Fisher Jurvetson.

Astazi REVA se comercializeaza sau prospecteaza 24 de tari si are cea mai mare flota de masini electrice dein lume, cu peste 3.000 de unitati vandute si peste 70 de milioane de kilometri de rulaj. Compania lucreaza in present la o noua fabrica ce urmeaza sa produca un vehicul cu emisii de carbon reduse.