sept. 042009
 

mazda-laguna-seca-google Legendarul circuit Mazda Laguna Seca din California este de acum vizibil din fata computerului, prin intermediul aplicatiei Google Street View. Fanii motorsportului pot parcurge intregul circuit – incepand de la acul de par „Andretti” pana la virajul „Corkscrew” – din perspectiva unui automobil participand la etapa finala a campionatului American Le Mans 2008.

Circuitul a fost filmat folosind o camera sferica, multi-lens, montata pe un autovehicul, imaginile fiind apoi combinate cu fotografii de ansamblu si GPS, precum si alte date geo-spatiale astfel incat sa reproduca la nivelul privirii o imagine reala a circuitului.

Astfel, Mazda Laguna Seca este primul circuit vizibil pe Google Sreet View, o onoare meritata pe deplin. Timp de 52 de ani circuitul a fost gazda celor mai importante evenimente automobilistice din Statele Unite inclusiv „Speed World Challenge” si „WSBK Superbike World Championship”, printre multe altele. Considerat unul dintre cele mai dure circuite – cu 11 curbe, o lungime de 3,6 km si diferente de nivel de pana la 91 de metri – Mazda Laguna Seca a fost de-a lungul anilor gazda drive-teste-lor a mii de prototipuri.

Unul dintre faimoasele modele concept, testat in anii 1980, a fost un roadster Mazda de mici dimensiuni cu doua locuri. Modelul produs avea sa intre ulterior in Cartea Recordurilor drept cel mai bine vandut automobil sport cu doua locuri din toate timpurile – Mazda MX-5 – care sarbatoreste anul acesta cea de-a XX-a aniversare.

Mazda este sponsorul principal al circuitului si continua sa testeze in mod regulat prototipuri pentru piata americana si sa organizeze propriile curse de-a lungul Statelor Unite, incluzand Mazda MX-5 Cup si Formula Mazda.

Pentru a parcurge turul interactiv al circuitului Mazda Laguna Seca accesati: http://maps.google.com.