aug. 242009
 

Concept compact Lexus Lexus a dezvoltat un nou concept compact, al carui nume ramane deocamdata secret, si a carui prima schita poate fi observata in fotografie (click pe foto pentru a mari). Conceptul va ingloba cele mai importante atribute Lexus intr-un pachet compact. Lexus va dezvalui schitele oficiale ale noului concept ce va fi prezentat in premiera la Salonul Auto de la Frankfurt (IAA). Conceptul demonstreaza un mix perfect intre inovatiile tehnice si design-ul revolutionar prin care Lexus promite sa creasca standardele in segmentul premium compact.

Lansata in 1989, marca Lexus a devenit renumita la nivel mondial datorita aspiratiei permanente catre perfectiune- ilustrata si de sloganul marcii -, calitatii remarcabile, standardului tehnologic foarte inalt al produselor sale si conceptului sau unic de servicii complete catre client.

Ca o subliniere a valorilor traditionale ale marcii Lexus, cum ar fi inalta calitate a manufacturii, luxul interior si tehnologia de ultima generatie, filosofia de design L-finesse reprezinta un factor semnificativ in pozitionarea Lexus ca o marca cu trasaturi unice, dezirabila la nivel global.

In prezent, Lexus ramane primul – si unicul – producator de autoturisme din clasa premium ce ofera o gama completa de modele hibride in acceptiunea completa a termenului (full hybrid). Aceasta gama cuprinde RX 400h, GS 450h si LS 600h.

In Europa, mixurile de vanzari ale vehiculelor echipate cu Sistemul Hibrid Lexus Drive contabilizeaza aproximativ 60% din gama LS, aproximativ 50% din gama GS si aproape 70% din gama RX. In Romania, 56% din modelele vandute de marca Lexus in primele 7 luni ale anului 2009 sunt cu propulsie hibrida.