apr. 132009
 


Programul „Rabla” din Germania nu are nicio restrictie pentru locul din care poate fi cumparata masina noua (nu exista liste cu dealeri agreati). Acest detaliu a produs un efect secundar interesant. Multi germani au folosit cei 2500 € dati de guvern pentru a isi cumpara masina din Polonia.

Spre diferenta de versiunea cvasistatica romaneasca, succesul programului german este urias. Cele 600.000 de locuri din program au fost suplimentate, deoarece numarul de aplicatii venit din partea cetatenilor a fost dublu. Probabil ca acest program nu va putea fi derulat pana la sfarsitul anului, urmand sa ia sfarsit cel mai tarziu in septembrie, ca urmare a epuizarii tuturor locurilor.

Acest potential urias de cumparare impreuna cu un curs zlot-euro extrem de avantajos, a transformat programul german intr-unul benefic si pentru polonezi. 10% din masinile vandute in Polonia au fost cumparate de nemti.

Astfel, in primul trimestru din 2009, Polonia a inregistrat o crestere de 1,2% a vanzarilor fata de aceeasi perioada a anului trecut. Toate aceste cifre au fost date presei de firma de consultanta Deloitte din Polonia, preluata de ANE.

Aviz dealerior din Romania. Aveti pret? Vindeti in Germania! Acum.

  2 comentarii despre “Aveti pret? Vindeti in Germania! Acum.”

  1. vor vinde dar mult mai scump decat vinde un dealer local de acolo. Motivele sunt simple:
    -aici daca poti sa-ti scoti investitia ieri atunci este bine
    -rulajul unui dealer roman este mai mic decat a unui dealer din Germania, inclusiv discountul
    -aici sediile dealerilor sunt mai mult decat grandioase (ca si sediile de banci), deci costuri directe de amortizare mari
    -aici sediile sunt mai noi si pretul amortizarii se reflecta mai puternic in pretul masinii cumparate
    In rest o multime de alte maruntisuri care nu vor putea face realmente competitivi dealerii nostri mai la vest, poate doar cei de dacia daca sunt foarte „ambitiosi”

  2. Nu or fi chiar toti lacomi.

    Eu am primit niste telefoane din Germania care m-au intrebat de pretul din Romania. Abia acum am inteles care este lucrarea.