feb. 132009
 

Salut Parlamentule. Salut Guvernule. Base, Tari, Geonel, stiu ca ma vedeti… Va pup! Ideea este ca va rog ca incepand de astazi sa ma primiti si pe mine in Anturajul Puterii. Va pot fi de folos, intrucat stiu cum putem sa interzicem legal importul de SH vechi, fara sa mai tipe nimeni. Nu vreau in schimb decat 1% din PIB. Plus TVA.

Prima miscare – opriti-l pe ministrul Nemirschi cu formula aia veche la care vrea sa schimbe coeficientii. Formula din Iulie 2008 include o capcana perversa. Ori o aplici in forma aprobata de Comisia Europeana, ori este discriminatorie.

Rugati-l pe nea Nemi sa dea o taxa noua. Va zic eu cum. Smecheria este simpla, scoatem taxa de poluare si bagam „Taxa Europeana de Prima Inmatriculare” sau cu alt nume, cat mai pompos cu putinta.

Uite care este combinatia:

1 – Taxati usurel ce este mai nou de 2001 (adica Euro3 si Euro4), exclusiv dupa emisiile de CO2. Usurel, inseamna cat vor muschii vostri, ca sa vindem bine masinile noi;

2 – Ce este mai vechi de 2001 taxati dupa cilindree, fara sa va mai complicati cu Euro 0, 1 sau 2. Toate la fel. Adica mult, de asemenea tot cat vor muschii vostri.

Ati vazut ce simplu este? Acest mod de taxare este deja aplicat in Marea Britanie, Suedia si – mai nou – Germania.

La ei, anul de granita (intre „formula CO2” si cea pe cilindree) este 1998, cel in care a devenit obligatorie inscrierea oficiala de catre producator a emisiilor de CO2. O alta minciuna contabiliceasca, 100% europeana, dar fara acoperire tehnica, ce a prins la fraieri…

Noi am intrat in UE in 2007 si de aceea, din punct de vedere tehnic, va fi usor de demonstrat necesitatea alegerii anului 2001. In esenta e ca la ei. Formula diferita pentru Euro 3 si 4…

Ziceti-i lui nea Nemi s-o dea p-asta repede ca sa luam banii de la tugulani. N-au decat sa iasa pe strada la Bruxelles nu aici la noi. Ca noi respectam legea UE…

Ha, ha, ha! Asta – ultima – a fost buna, nu?
………………………………………………

Acest articol este un pamflet la adresa prostiei si lacomiei politicienilor romani. Intentionez sa emigrez in Coreea de Nord sau Iran. Mai vine cineva?

  23 comentarii despre “Taxa auto – vreau si eu la Putere!”

  1. buna seara. nu vreau sa le fac rau.las sa treaca postul . oseara buna

  2. buna seara. nu vreau sa le fac rau.las sa treaca postul o seara buna

  3. Formidabil!!!

    Intrebare de baraj. Stiti cumva si numele celui care „avea copii”?Era foarte interesanta reactia lui daca-i spuneati ca de fapt masina este pentru fiul dumneavoastra care-i student.Iar dupa aceea sa-l intrebati si despre fii lui, pe unde isi „tocesc”,coatele.

    O singura rugaminte sincera am fata de dvs.,nu stergeti filmarea.Stiu ca razbunarea este arma prostului,insa ganditi-va ca si altii pot(si aproape sigur vor avea de suferit la fel ca dvs.)s-o pateasca.

    Fata de astfel de „animale” nu trebuie sa ai mila.

  4. salut
    am si eu o nelamurire pentru normele astea de poluare:daca o masina are instalatie gpl,gas cum se calculeza taxa asta criminala . va multumesc

  5. Daca masina este Euro2 sau mai jos nu conteaza decat cilindreea. Nu exista diferenta pt GPL.

    De la Euro 3 in sus, in formula apar si emisiile de co2. La aceeasi cilindree, emisiile de co2 in urma arderii GPL sunt mai mici decat in cazul benzinei sau motorinei.

    Cam asta ar fi diferenta la taxa.

  6. am si eu o intrebare, pana cand pot beneficia de vechea taxa auto? am depus actele la finante pentru a fi inregistrat dar inca nu pot trece de rar si as vrea sa stiu cam ce timp mai am la dispozitie, sa vad daca se mai merita! va multumesc

  7. Dupa calculele mele, ultima zi ar trebui sa fie 20 mai. Poate gresesc +/- 1 zi. Oficial nu s-a pronuntat inca vreo data exacta la care expira cele 90 de zile prevazute de lege.

  8. buna ziua.rar iasi cred ca trebuie desfiintat sau schimbati aproape toti lucratori.Dar astea sunt vise.Nu au suflet decat pentru cei cu bani.Dar nu poti sa te atingi de ei.Toti au spatele asigurat.Seful are fini lui e afacere de fam.Nimeni nu are curaj sa le faca nimic.Bani sunt la putere.Sincer nu am realizat cant sau facut uni oameni asa de rai.TOti se tem vai nu te pune cu rar vezi ai copii si nu stii cand ajungi la ei.Dar acum sunt experta cu unele probleme ce tin de rar.SI daca nu stiu apelez la dvs.Va doresc numai bine si multa sanatate .Va multumesc pentru ca existati.