nov. 202008
 


Intreaga planeta cauta solutii de combatere a crizei actuale. Germania a anuntat ca va ajuta Opel, insa doar prin masuri corecte concurential. In Congresul SUA se discuta de asemenea o solutie corecta pentru piata libera. Italia nu ofera niciun fel de ajutoare. Nici Franta. In schimb, Romania ofera sprijin „en gros”, nu doar producatorilor, ci si tuturor importatorilor, inclusiv dealerilor acestora.

In plus, guvernul sustine ca a anuntat Comisia Europeana, aceasta fiind – culmea! – de acord cu masura luata. Vorbim despre aceeasi masura cu cea impotriva careia Comisia a declansat nu demult procedura de infringement. Tabloul este ridicol. Romania incalca deliberat principiile liberei concurente, pretinzand ca Europa este incantata de acest lucru.

Nici nu mai stim ce sa credem. Minte guvernul sau insasi Comisia este inconsecventa? Daca – prin absurd – Comisia Europeana accepta o astfel de practica in piata libera, putem spune ca am devenit contemporanii unui ev feudal.

O propunere de protejare legala a constructorilor auto din Romania, se afla AICI. Dar la ce bun, atat timp cat noi romanii trisam de placere?…