sept. 252008
 

Franco Miniero este persoana din stanga
Fiat Fiorino a fost ales International Van of the Year 2009 in cadrul Salonului International de Vehicule Comerciale de la Hanovra, Germania, obtinand 112 voturi dintr-un total de 140. Premiul i-a fost inmanat lui Franco Miniero, directorul Fiat Professional.

Juriul de la Hanovra a apreciat in mod deosebit faptul ca, prin lansarea lui Fiorino, Fiat a creat un nou segment de piata, redefinind standardele clasei 1B printr-un produs care raspunde unor cereri foarte specifice de transport.

Prin caracteristicile sale tehnice – 3,86 m lungime, 610 Kg sarcina utila, 2,5 m³ volum util si 1,5 m lungime interna – Fiat Fiorino ofera un volum de incarcare generos si se dovedeste in acelasi timp usor de manevrat in traficul urban, asigurand confortul si siguranta similare unui autoturism.

Gradul de accesibilitate la încărcare şi descărcare este garantat de prezenţa portierelor laterale culisante şi a celor posterioare batante precum şi de înălţimea planului de încărcare foarte redusă (53 cm).

De altfel, capacitatea unui vehicul comercial de a contribui la transportul cat mai eficient al bunurilor este si criteriul de baza al procesului de jurizare.

Fiat Fiorino este realizat in colaborare de Fiat Group Automobiles si PSA, fabricat in Turcia la uzinele Tofas si este vandut in cca. 80 de tari din lume. Poate fi, de asemenea, comandat si in versiunea Combi, pentru transport persoane.

Imaginea internationala a campaniei de promovare a modelului este Gigi Buffon, considerat cel mai bun portar din lume.

  6 comentarii despre “Fiat Fiorino – International Van of the Year 2009”

  1. Parca a fost atribuit tuturor celor 3 autovehicule premiul acesta…

    Capital.ro zice ca
    http://www.capital.ro/index.php?section=articol&screen=index&id=112587&rss=1

    Iar peugeot.com se lauda si ei „Bipper voted International Van Of The Year 2009”

    Yahoo spun si ei tot de toate trei:
    http://de.cars.yahoo.com/24092008/422/bipper-fiorino-nemo-international-van-of.html

    Mai sunt cativa care „lauda” pe Citroen:
    http://www.theautochannel.com/news/2008/09/24/128256.html

    Care este adevarul?

  2. Ionut Garbea – atentie la linkuri. Comentariile cu linkuri sunt suspecte de spam si intra in coada de moderare (unde ma uit rar). Era sa pierdem comentariul dvs.

    Revenind – adevarul este si ce spune Fiat in comunicatul sau si ce spuneti dvs. Exista un singur castigator, dar are 3 nume si 3 producatori. Este aceasi masina. Este aceeasi situatie cu tripleta Aygo-C1-107… 😀

  3. Pai trebuia sa fac niste trimiteri referitor la ceilalti producatori, nu?

  4. A fost un comunicat oficial pe care l-am publicat asa cum sunt publicate TOATE comunicatele. Din pacate doar Fiat ne-a scris. Credeti ca asta este o scapare a noastra sau a lor? 🙂

  5. Se pare ca fiecare din cei 3 producatori a avut aceeasi „scapare”.

    Cat despre totalauto.ro, eu nu sunt in masura sa va invat cum sa va faceti meseria.

    Doar ca si parere personala… poate ca nu ar fi stricat sa mentionati si celelate masini premiate (eventual intr-unpost separat).

    P.S. Sper sa nu fiu deplasat, dar de obicei port asemenea discutii, in online, la persoana 1, deci eu sunt Ionut.