sept. 192008
 

Prototipul hibrid cu... pedale!
Antro Solo este „ping”-ul desingnului maghiar catre lumea auto. Construit aproape in totalitate din fibre de carbon si materiale compozite, greutatea lui Solo este de doar 270kg. Soferul sta in centru, flancat de pasageri. Greutatea mica si motorizarea hibrida ii permit sa inregistreze consumuri de 1.5-2.0 litri la 100km.

Motorul cu combustie interna este flex-fuel, fiind capabil sa functioneze atat cu benzina, cat si cu etanol. Calatoriile scurte de 15-25 km pot fi facute exclusiv electric, datorita panourilor solare de pe acoperisul vehiculului.

Hibridul este prevazut cu pedale generatoare de electricitate doar pentru locurile pasagerului. Soferul nu poate produce energie electrica prin pedalare.

Pedalele din fata pentru fiecare pasager pot fi folosite pentru a produce electricitate ajutand propulsia electrica. Asta inseamna sa ai langa tine niste pasageri plini de energie si dispusi sa pedaleze de-a lungul drumului.

Prototipul este functional si a fost prezentat publicului in aceasta vara

Productia de serie este programata pentru 2012, la un pret de aproximativ 12,000 €. Un model mai mare decat Solo, numit Duo, ofera spatiu pentru 6 pasageri. Interesant este ca viitorul Antro Duo ar putea fi usor transformat in doua unitati Solo absolut functionale, in doar 10 minute.

  2 comentarii despre “Antro Solo – ungurii vor produce ECO din 2012”

  1. chiar credeti an fantezii cu pedale gen flinstones