iul. 102008
 

Honda - conceptul CR-Z
Honda incearca sa revolutioneze transportul „verde” cu modelul Global Hybrid, ce va aparea la Salonul Auto de la Paris din Octombrie. Global Hybrid are elemente de stil de la conceptul CR-Z, dar va fi un hatchback in 5 usi, cu dimensiuni similare Ford Focus.

Honda si-a exprimat convingerea ca „modelul salvator al planetei” va da semnalul unei noi ere a accesibilitatii si increderii pentru vehiculele hibride.

Primul atu este pretul, Global Hybrid urmand sa apara sub pretul Toyota Prius. Masina ecologica marcheaza deasemenea startul planurilor de a produce variante hibride pentru fiecare masina din clasa. Se va incepe cu noul Jazz, urmat de noul Civic, plus Accord, Legend si masini sport de inspiratie CR-Z.

Noul hibrid va marca debutul celei de a doua generatii pentru tehnologia Integrated Motor Assist (IMA), o motorizare hibrida benzina-electric ce isi transmite energia mecanica spre roti prin intermediul unei cutii de viteze manuale sau CVT. Motorul electric este alimentat de o baterie nichel-metal hidrura, ce se incarca inclusiv in timpul miscarii, prin franare regenerativa.

  4 comentarii despre “Honda Global Hybrid – atac la Prius”

  1. Oooo- alta bijuterie de la Honda !!! Daca ar trebui sa visam frumos , asta ar fi solutia de viitor a oraselor aglomerate (hibrid)…Insa avand in vedere calitatea soselelor romanesti ,parca te gandesti ca este pacat de asa o minunatie sa fie tarata prin vesnicile gropi ,care parca se inmultesc nestingherit…ramanem doar cu visul ! Incredibil insa cata tehnologie a fost „inghesuita” in aceasta masina… Frumos exemplar…

  2. Corect. Merita un pipi pe roata in spatele blocului, nu? 😀

    In sensul ca „mi-ar place sa o am, dar am vecini invidiosi…”

  3. Arată foarte bine conceptul Honda. Se vede că fac maÅŸini din vise…
    Mi se pare normal să fie mai ieftin decât Priusul, având în vedere că e mai mic şi foloseşte tehnologii mai noi şi mai ieftine. Dar nu cred că e un atac la Prius, nu sunt în aceeaşi clasă. Cred că ţinteşte, mai degrabă, dieselurile din clasa Golf. Dacî Priusul ar mai fi singurul model hibrid de pe piaţă, aş fi de acord că noul model îi este concurent.
    Cred că vom avea destul de repede modele hibride interesante de la toÅ£i marii constructori, dar ÅŸi în toate clasele. E o chestiune de timp ÅŸi răbdare…

  4. Adrian Enache – iti pot da dreptate, intrucat formal e corect ce ai spus.

    Insa dand la o parte caroseriile, se stie ca Prius ESTE singurul hibrid serios (impreuna cu gama specifica Lexus), restul fiind doar niste masini care isi opresc motorul la stop, nicidecum hibride in toata puterea cuvantului.

    Doar cu Prius poti merge pe tractiune electrica independenta. Acesta va fi primul atac la Prius. Indiferent de clasa dimensionala a caroseriei, care intre noi fie vorba nu este foarte diferita – noul Focus e maricel.