iul. 082008
 


Leah Buechley, cercetatoare la Universitatea Colorado si absolventa in 2007 a sectiei de Computer Science, a creat o jacheta pentru ciclisti (motociclisti, scuteristi, etc.), un gadget inedit din categoria (pitoreasca) „e-textile”, dotata cu leduri de semnalizare pe spatele ei.

Inima sistemului electronic al jachetei este un un set de componente electronice speciale, customizabile, cu ajutorul caruia puteti construi propriul soft. Indicatoarele directiei sunt activate printr-un mic switch, ce poate fi plasat oriunde pe jacheta, intr-o pozitie convenabila din care poate fi actionat cu usurinta. O idee buna poate fi pe maneca, aproape pe incheietura.

O idee grozava este si plasarea ledului de pe manseta, un fel de „indicator gabarit”, care pot fi si un bun control vizual pentru functionarea sagetilor de pe spate.

Inventia lui Leah este o bază excelentă de la care amatorii de „electronice purtabile” pot imagina noi pozitionari si utilizari. Practic, aceste electronice pot fi cusute usor, oricum si oriunde.

Mai multe detalii si o mai buna vizualizare a noului gadget aveti in clipul de mai jos:

ZtNEPkwCfxA