iun. 302008
 

HG nr.686/2008 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG nr.50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 480 din 30 iunie 2008.

Pe acest subiect vom reveni rapid (cel tarziu maine, de 1 iulie) cu primele detalii legate de noile proceduri. Pana vom decanta primele impresii, va invitam sa cititi normele metodologice impreuna cu noi:

DOWNLOAD NORME si ANEXE

  40 comentarii despre “STOP JOC – normele de aplicare ale noii taxe auto au fost publicate cu 1 zi inainte de aplicare…”

  1. Maxximus – pentru o mai buna vizualizare, reducerea DPF este de exact 25% din valoarea taxei fara DPF.

  2. Merci de raspuns Iulian. Acum am o alta intrebare, s-ar parea ca uitandu-ma prin acte, am descoperit ca am si respectivul „certificate of conformity”. Am sunat la R.A.R. sa intreb daca mai am nevoie de programare, sau daca ma pot duce cu el direct impreuna cu C.I.V. sa imi scrie emisiile CO2, si mi s-a spus ca programare trebuie oricum, iar daca masina poseda DPF, si aceasta trebuie sa fie prezenta pentru o mica „inspectie”. Intrebarea e, faptul ca am certificatul de conformitate ma ajuta cu ceva sau nu? in el scrie la consum mixt emisii de 184 g CO2/km si nu 192 g CO2/km cum vazusem pe site-uri precum mobile.de. Presupun ca valoarea reala e cea din certificat.Sau.. e alta?

  3. Maxximus – normal ar fi sa fie cea din certificat, ca d-aia a fost emis certificatul, dar daca scapi ne nebunie pentru diferenta de doar 2 x 8euro x 0,3 = 4,8 euro, poti capitula fara proteste ๐Ÿ˜€

  4. Buna seara,
    Am achitat taxa pt VW an 05.99, 1781 cmc , benzina, pe brief am D4 care la RAR a devenit E2 . Citind normele am constatat ca se poate cere ajustarea taxei si dupa inmatriculare daca prezinti revizia de la RAR.
    Ce presupune asta?

  5. multumesc anticipat

  6. eniko – e complicat. Mai bine faceti de la bun inceput si expertiza RAR pentru deprecierea suplimentara, Costa vreo 300 ron, dar nu imi dau seama cam cat salvati din taxa…

    E bine sa calculati inainte.

  7. Maxximus-despre ce masina este vorba ? Am si eu fizic filtru de particule pe masina dar nu stiu unde scrie in acte despre prezenta lui.
    Despre care certificat de conformitate este vorba in cazul tau ? Masina este noua ?

  8. @DANY – este vorba despre un bmw 530D E60 din 09/2004, euro4, 2993 cmc. Am primit odata cu actele masinii si o foaie cu foarte multe date despre masina, si pe care am sigla firmei bmw si pe care scrie in vreo 5-6 limbi „certificat de conformitate”. Este pe el o rubrica la coloana cu Emissions, unde la Partikel scrie 0,0001..probabil insemnand cumva ca filtrul exista, altfel ar fi o valoare mai mare.. nici eu nu stiu exact. Ca localizare am inteles ca filtrul e dupa iesirea din galerie.

  9. Va prostit Tariceanu cu returnarea taxei inainte de alegeri, acum , dupa ce PNL are prcente i se rupe de popor dar asta este…. vin alegerile.

  10. Bog – „v-a”, de la „v-a prostit” se scie dezlegat.

    Oricum, daca mai simti nevoia sa ne deschizi mintile, te rog mult sa o faci pe teme auto, nu politice.