iun. 302008
 


Terramare este un prototip de amfibie, derivat din cunoscutul Iveco Daily 4×4. Construita de inginerul milanez Maurizio Zanisi, Terramare a reusit sa traverseze cu succes Canalul Corsica, intr-o calatorie nautica de 120 km, parcursi in 14 ore.

Nu putem sti exact daca aceasta cascadorie a fost imaginata doar pentru publicitatea brandului italian, insa Maurizio Zanisi sustine ca motivul real al traversarii a fost sa atraga atentia asupra situatiei grele cu care se confrunta o parte a populatiei statului african Mali, din cauza lipsei de apa.

In particular, proiectul Terramare va sustine alimentarea cu apa si proiectele de asanare a baltilor, ansamblu de lucrari care va imbunatati viata a peste 12,000 de persoane, fiecare dintre acestea urmand sa aibe asigurati cate 25 litri de apa potabila pe zi.

Inaintea incercarii de traversare a canalului Corsica, dubita a fost modificata substantial, montandu-i-se o coca sudata de otel, un sistem de propulsie cu elice si un rezervor de combustibil suplimentar. Amfibia are o viteza maxima la sol de 100 km/h, iar in apa de 10 km/h. Puteti vedea in clipul de mai jos, principalele momente ale traversarii canalului Corsica cu amfibia Terramare:

fAwjvue_oIA

  1 comentariu despre “Iveco – prototip Daily 4×4 amfibie”