mai 262008
 


Institutul italian de consultanta in proiectare si design IDEA a dezvelit conceptul „ERA”, imaginat sa celebreze 30 de ani de activitate. Un detaliu este insa absolut remarcabil – conceptul a fost construit in doar 30 de zile!

La o sedinta de management tinuta pe 8 Aprilie am decis sa cream o masina concept pentru cea de a 30-a noastra aniversare si i-am dat echipei noastre o saptamana sa vina cu o propunere de design„, a declarat Pietro Lardini CEO al Institutului IDEA.

Pe 15 Aprilie, Umberto Palermo, Seful echipei de design in varsta de 34 de ani a propus interpretari virtuale pentru cateva posibile vehicule. „In aceeasi zi managementul a aprobat una din propuneri pentru un roadster de doua locuri inspirat din cursele de viteza din anii ’40 – a spus Palermo.

Din Aprilie, IDEA a inceput o cursa contra cronometru pentru a avea masina gata la prezentarea ce a avut loc cu doar 30 de zile mai tarziu. Ca sa va dati seama cat de strans a fost termenul, trebuie precizat ca scaunele au fost montate cu doar trei ore inaintea evenimentului.

„ERA” este doar un car design concept, care (ca si masinile de curse ale anilor ’40) nu are usi. Dimensiuni: 4,30 m lungime si 1,84 m latime. Daca acest concept va fi vreodata motorizat, tractiunea ar putea fi dezvoltata in doua versiuni:
– tractiune fata cu motor transversal in patru cilindri;
– tractiune spate cu motor V6 longitudinal.

(preluare si adaptare Automotive News Europe)

  1 comentariu despre “ERA – realizat de la zero in 30 de zile”

  1. Cu o precizare importanta – italienii sunt lideri in materie de proiectare virtuala auto. ๐Ÿ˜€