apr. 212008
 

In absenta unei surse oficiale de informatie, multi cititori cauta cu infrigurare o sursa cat de cat credibila pentru a putea stabili emisiile de CO2 ale propriului automobil. Total Auto va ofera un mic truc prin care puteti aproxima valoarea emisiilor de CO2 la automobilul dumneavoastra. Ceea ce va descriem aici este doar un truc si nu o sursa oficiala. Singura sursa oficiala este doar RAR. Acest truc va ajuta sa determinati cu o eroare decenta (max.3%) valoarea emisiilor de CO2, necesara la calculul taxei auto.

In primul rand trebuie sa stabiliti urmatoarele doua puncte:

1. Ce carburant foloseste masina, benzina sau motorina?
2. Care este consumul mixt (mediu intre urban si extraurban) al masinii? Atentie aici aveti nevoie de valoarea din manualul masinii, nicidecum de vreun consum masurat de dvs.

De-acum totul devine simplu:
BENZINA:
[consum in litri/100km] x 23,8 = [emisii CO2 in gram/km]
DIESEL:
[consum in litri/100km] x 26,5 = [emisii CO2 in gram/km]

  131 comentarii despre “Emisii CO2 – un mic truc neoficial”

  1. am uitat e fabricata pe 18 12 2002 si inscrisa pe20 01 2003 deci care e anul pe care o sal traca in certificat sau carte

  2. nelu – valoarea taxei noi va fi de 393 euro (1320 ron).

    Probabil ca ambele date vor fi trecute pe carte (ca si acum), insa pentru stabilirea vechimii masinii se va lua in calcul doar data primei inmatriculari.

  3. astept 1 iulie, sa scada taxa auto, diferenta de 500 eur la taxa de prima inmatriculare este semnificativa (peugeot 206, 2001)… masinile cumparate din tara, de la reprezentanta, nu sunt in mare masura influentate de pret: ce-am observat, in ultima vreme se vand putine masini second hand, toata lumea asteapta schimbarea; mi se pare ok totalauto.ro fiindca da raspunsuri „oficiale”

  4. iarnuarie – faza cu “oficiale”
    este un compliment sau o critica?? 😯

  5. am o alfa156 din 1998 1.6 afara e considerata euro3,aici dupa rar e euro2. care e exlicatia,dar taxa calculata de tine???? mersi

  6. am un peugeot306 din 5.12.1998 cu motor de 1.4 .ce val. are noua taxa_?mersi

  7. faza cu “oficiale”
    este un compliment, evident… oficial, pt. ca e din partea siteului; am mai intrat si pe alte pagini web si nu se oboseste nimeni din partea siteului sa raspunda fiecarui mesaj in parte; nu ma refer aici la forumuri, unde chiar daca sunt moderatori, nu intervin decat in a cenzura si nu a da un sfat documentat

  8. ghetau florin – la intrebarea cu Alfa, si eu cred ca RAR are dreptate si ca e Euro2. Tu de ce zici ca ar fi Euro3? Te bazezi pe ceva? Voi putea avea o explicatie doar dupa ce aflu argumentul tau.

    Pentru noua taxa, ai un calculator bun aici.

    La intrebarea cu 306-le, cred ca masina este tot Euro2. Introdu datele in calculator si poti afla usor rezultatul. Inainte de folosirea calculatorului, da un click pe instructiuni.

  9. iarnuarie – multzam fain 😀

  10. am o duba sprinter din 04.10.2002.are 2148 cm cubi.cum se calculeaza la autoutilitare?este vreo diferenta fata de autoturisme,chiar dak are masa de 3.5 t max?

  11. mihai-adrian – nu v-am inteles exact. Va referiti la formula taxei auto sau la trucul din articolul la care ati postat comentariul, prin care sa aproximati emisiile de CO2?

  12. cat de trista poate fi viata daca nu ai masina sau femeia preferata 🙁

  13. CUM LE DEMONSTREZ CO2 pt sa-mi inapoieze bani

  14. eu am o copie la briff care acolo scrie CO2 dar in cartea de identitate a masini nu scrie mentionez ca am adus masina din germania anul trecut 2007 in luna mai si am inscrs-o in luna iunie am platit taxa de prima inmatriculare 1700E SI AM INTELES CA SE DA DIFERENTA

  15. mihai – este suficient sa postati o problema, o singura data, la un singur articol. Nu scapa nevazuta. Gasiti raspunsul detaliat la prima intrebare.