feb. 212008
 


Seful Volvo Cars, Fredrik Arp, a declarat pentru Automotive News ca noul crossover sportiv XC60 – ce urmeaza sa fie lansat in Martie la Salonul Auto de la Geneva – este nu doar cel mai sigur, ci si cel mai uluitor Volvo din istorie.

Noutatea nr.1 adusa de XC60 o reprezinta tehnologia de securitate „City Safety”, sistem care il ajuta pe sofer sa evite sau sa reduca posibilitatea unor accidente usoare la viteza mica – impacturi ce nu pun nimanui viata in pericol, dar care produc pagube enervant de scumpe. Mai exact, daca un XC60 este pe cale sa loveasca o alta masina, iar soferul nu ia masuri, atunci masina va frana singura.

Totusi, laudata noutate care echipeaza XC60, nu este o tehnologie absolut noua, putand fi intalnita pe versiuni de top Honda si Lexus. Atunci, care este noutatea? Fredrik Arp a lamurit rapid lucrurile – XC60 este primul model cu acest sistem in versiune standard.

In a doua jumatate a lui 2008, intr-o prima faza a comercializarii, XC60 va aduna in oferta 3 motorizari: – „benzinarul” T6 turbo de 285 CP si dieselul D5 in doua versiuni de putere, de 185 si respectiv 163 CP. Tractiune integrala (AWD) in standard.

Din 2009, Volvo va aduce in showroom si o versiune tractiune fata, propulsata de un diesel de 2,4 litri la 163 CP, compatibil Euro5 si avand emisii de CO2 de aproximativ 170g/km.

Cei de la Volvo sunt siguri ca noul XC60 va fi motivul perfect pentru care detinatorii de C30 sa poata „urca in clasa”, fara sa paraseasca marca.

  6 comentarii despre “XC60 – cel mai sigur Volvo din istorie”

  1. pt mine masinile volvo sunt cele mai bune.as vrea sa vad nol xc60

  2. sunt un pasionat al autovehicolelor imi place sa le dau viata motoarelor sa vad masinile ca ruleaza pe sosea dar volvo e masina m-ea preferata indiferent de model are motoare putrnice si trainice

  3. Stefan… te-ai certat cu gramatica…???

  4. iulian-ct – iarta-ne ca tinem greu pasul cu tine la gramatica, insa una din problemele acestui site este acela ca postul nu poate fi corectat.

    In acest caz, te rugam sa ne acorzi circumstante atenuante la litere mancate sau cratime prea pline de zel. Uneori de vina poate fi si tastatura. :mrgreen:

  5. imi plac masinile,care ofera siguranta.. mar interesa cam cat ar costa un astfel de model.??

  6. XC60 va avea pret dupa lansare, adica saptamana viitoare.