ian. 042008
 


Raliul Dakar 2008, care trebuia sa ia startul pe 5 ianuarie din Lisabona, a fost anulat din cauza amenintarii teroriste constituite de activitatea unei ramuri africane a deja (din pacate) celebrei organizatii Al-Qaeda. Guvernul francez a insistat pentru adoptarea acestei masuri, mai ales dupa asasinarea in Ajunul Craciunului a 4 turisti francezi in Mauritania.

Sentimentul de frustrare este impartit deopotriva intre organizatori, participanti si gazdele traseului. Pierderile economice sunt uriase. Pregatirea echipajelor de-a lungul intregului an a fost finantata de sponsori care – din pacate – nu se vor mai bucura de uriasa expunere media. Tarile africane aflate pe traseul raliului vor iesi si ele in pierdere, toate rezervarile urmand sa fie anulate.

Cauzele acestei decizii neasteptate se reduc la numele organizatiei Al-Qaeda. Prin intreruperea celui mai dur raliu al lumii, terorismul obtine o noua victorie in razboiul sau cu Lumea Libera. Ce urmeaza – anularea Campionatului European de Fotbal? Frumoasa si exuberanta Lume Libera oare este chiar atat de vulnerabila, incat sa nu poata asigura securitatea unui eveniment sportiv?

  3 comentarii despre “Victorie Al-Qaeda – raliul Dakar a fost anulat”

  1. daca maine ni se va cere sa nu mai trecem cu masinile peste granita ii credem ???????????
    In loc sa se incerce securizarea CAT de CAT a raliului au adoptat anularea !!! Rusine !
    Asta inseamna o MARE victorie pt terorism…si foarte bine face !! Cu asemenea oameni cacati pe ei de frica, sa tot fie terorism in lumea asta.

  2. Este mare păcat că au câştigat teroriştii. Dakarul era oricum o competiţie periculoasă. Dacă orgnaizatorii au considerat că doar aşa pot fi eliminate riscurile legate de terorism nu avem ce să facem. Aşteptăm să vedem ce se va întâmpla anul viitor. Teroriştii din toată lumea au căpătat mai mult curaj acum şi vor ameninţa tot mai multe competiţii sportive, întrucât acestea sunt ţinte foarte vizibile.