dec. 202007
 

Dacia atrage atenţia opiniei publice asupra tentativelor de înşelătorie practicate de indivizi care se dau drept angajaţi ai săi !

Dacia semnalează faptul că în ultima vreme mai mulţi indivizi pretind sume de bani care să fie cheltuite pe cumpărarea de cartele telefonice aparţinând unor reţele de telefonie mobilă, în schimbul oferirii unui vehicul Dacia Logan.

Indivizii sună la întâmplare şi se recomandă drept angajaţi ai Dacia. Pentru a câştiga încrederea persoanelor cu care vorbesc, ei oferă informaţii care par verosimile, de exemplu nume, prenume, adrese fictive, serii de legitimaţii fictive etc.

Aceşti aşa-zişi angajaţi ai Dacia pretind că apelul lor este legat de un concurs organizat de Dacia. Ei pretind că persoana cu care stau de vorbă la telefon a câştigat un vehicul Dacia Logan şi că maşina va fi livrată la domiciliul persoanei respective în ziua următoare, cu condiţia achiziţionării de cartele valorice aparţinând unor reţele de telefonie mobilă cu valori oscilând între 100 şi 200 $. Sus-numiţii solicită persoanelor trimiterea codului de reîncărcare.

Faţă de cele arătate mai sus, Dacia doreşte să facă următoarele precizări :

– 1. Dacia nu a organizat ÅŸi nici nu organizează concursuri de acest gen

– 2. Dacia va solicita începerea urmăririi penale împotriva persoanelor vinovate de această dezinformare frauduloasă, pentru săvârÅŸirea mai multor infracÅ£iuni prevăzute de Codul Penal ÅŸi pedepsite cu închisoarea, precum înÅŸelăciune faţă de persoanele apelate ÅŸi de concurenţă neloială faţă de Dacia, cu grave consecinÅ£e asupra imaginii de marcă.

– 3. Dacia roagă cetăţenii să fie atenÅ£i ÅŸi să respingă aceste apeluri, chiar dacă datele de identificare ale persoanei apelante (nume, date personale, număr de telefon) par credibile. De asemenea, Dacia are rugămintea faţă de cei supuÅŸi acestor tentative de înÅŸelăciune să obÅ£ină de la persoanele care le apelează toate informaÅ£iile posibile ÅŸi să informeze de urgenţă Vocea Clientului Dacia (0248 500 000).

– 4. Dacia mulÅ£umeÅŸte tuturor cetăţenilor care ne-au sesizat asupra acestor acte grave de fraudă, comise în dauna Dacia ÅŸi a interesului public.

(comunicat Dacia, copy-paste)

  1 comentariu despre “ATENTIE LA TELEFON – escroci care pretind ca lucreaza pentru DACIA, pagubesc cetateni de buna credinta!”

  1. La data de 15.12.2007 , ora10.21 am primit urmatorul messaj, pe tel.meu mobil cu CARTELA Orange:”FELICITARI!SUNTETI CASTIGATORUL PREMIULUI CONSTANT INTR-UN TELEVIZOR PANASONIC+1000 EURO. PENTRU DETALII CONTACTATI-NE .” TELEFONUL CARE A TRIMIS MESAJUL ESTE :07582904379. Am sunat DE PE ALT TELEFON CU ABONAMENT SI un barbat a raspuns spunand:”ATI SUNAT LA ALTEX SERVICE. din discutie ar fi trebuit sa cumpar cartele ORANGE in valoare de 86 euro si in 45 minute sa le comunic codurile de pe cartelele cumparate iar in cursul saptamanii viitoare intru in posesia premiului.Nu am fost convins si m-am dus repede la magazinul Altez din MALL ,Drumul Taberei . Eu locuiesc in Bucuresti ,Drumul Taberei si am ajuns in 30 de minute iar angajatii firmei Altex mi-au spus ca este „TEAPA” si ca nu au un asemenea concurs. Fix dupa 45 minute m-a sunat sa ma intrebe CARE ESTE OPTIUNEA MEA.AM RASPUNS SI AM SPUS CA SUNT LA MAGAZINUL ALTEX si ca nu au un asemenea „CONCURS”
    A continuat sa minta si a spus ca daca nu am cumparat cartelele ei nu au cum sa stie de mine.V-am explicat mai amanumtit , cum s-au petrecut faptele pentru ca sa intelegeti ca au un tupeu nemaiantalnit si o putere mare de convingere, bazandu-se pe CREDULITATEA INTERLOCUITORULUI, FITI ATENTI !