dec. 012007
 

In Italia, guvernul roman se saluta cu infractorul Argint. De curand, acelasi guvern de amatori i-a facut regelui Spaniei un semn cu degetul. Apoi… l-a batut frateste pe umar. Mai nou, incredibilul guvern roman il cearta pe comisarul european Kovacs! Guvernul roman sfideaza legile UE cu dezinvoltura. O dezinvoltura similara celei de sorginte interlopa.

Taxa este ilegala. Ce ii este neclar guvernului in aceasta propozitie simpla? Comisia Europeana a scris negru pe alb acest lucru. Guvernul crede ca se poate juca la Curtea Europeana de Justitie ca in Romania, unde procesul ar putea dura chiar si 5 ani?

Iata cel mai recent episod din epopeea „TAXA AUTO” :
– Camelia Spataru, purtator de cuvant al guvernului, a afirmat ca (parafrazez…) declaratiile facute de Laszlo Kovacs in legatura cu necesitatea inapoierii banilor de taxa auto (asa cum s-a intamplat in Ungaria) reprezinta o antepronuntare a comisarului european. Adica, de fapt, dl. Kovacs e cel care incalca legea. Si cine este victima? Da, ati ghicit, „corectitudinea” insasi, intruchipata de guvernul Romaniei.

O astfel de atitudine este caracteristica unui infractor versat – banditul baga mana in buzunar, il prind, incerc sa-mi iau banii inapoi, dar tot hotul pozeaza in victima, tipand de mama focului ca „cineva ia banii de la gura copiilor lui” (bani care de fapt si de drept sunt 100% ai mei).

Taxa a fost incasata ilegal, dar totusi se trezeste un oficial care sa spuna la TV ca „daca se dau banii de taxa inapoi… pensionarii nu vor mai primi pensiile„. Ati prins schema? Este aceeasi din exemplul cu hotul – „am furat ca sa ii ajut pe pensionari”. Nu-mi vine sa cred ce se intampla! Romania a devenit singurul stat din lume in care furtul poate fi interpretat ca gest umanitar.

Sper sa fim bine intelesi, iar pensionarii sa nu aibe vreo adversitate fata de acest articol. A cere Taxa Auto inapoi, nu are nici o legatura cu plata pensiilor. Banii de pensie vin din alta resursa bugetara decat Taxa Auto de Prima Inmatriculare. Orice legatura intre pensii si taxa auto este doar o diversiune de 2 bani.

  46 comentarii despre “Taxa auto – guvernul gafeaza inca o data”

  1. INCHIDEM ACEST TOPIC DEOARECE SUBIECTUL NU MAI ESTE DE ACTUALITATE. Comentariile pe marginea taxei continua la articolul http://www.totalauto.ro/2008/01/24/taxa-auto-2008-va-oferim-documentele-originale/