nov. 132007
 


De mai mult timp circula ideea ca „Ferrari pregateste in secret (sic!) un SUV”. Zilele trecute zvonul a revenit la viata. De fiecare data, secretul este „strapuns” de publicatii entuziaste, fiecare in parte fiind – desigur – prima care a aflat totul despre spectaculosul proiect.

Fiat are Panda 4×4. Alfa are 159 Q4. Sedici este din alt film, unul japonez. Din nici o directie nu transpare logica pasului urmator – Ferrari SUV – deoarece italienii nu detin o platforma adecvata unui asemenea proiect. Nici macar o coproductie nu poate intra in calcul, deoarece ar fi existat demult in piata pulsuri in acest sens.

Priviti fotografiile care ilustreaza acest articol. Sunt cele aparute de-a lungul timpului cu SUV-ul himera. Absolut TOATE au pretentia ca devoaleaza marele secret. „Sursele” au cantarit deja SUV-ul – are 2200 kg. Au aflat si cand e gata conceptul – in 2009. Atunci, daca nu exista nici macar un concept, ce anume vedem in poze? Noul Ferrari Photoshop? In 3 versiuni de caroserie? Pur si simplu dam frau liber fanteziei fara sa tinem cont de nici un considerent de ordin public?

Hotarat lucru, Ferrari poate produce si televizoare daca doreste. Ideea este insa alta. Chiar daca tin de alte segmente de piata, SUV-urile germane Touareg si Q7 au un motiv clar si rezonabil pentru care exista – dorinta clientilor de „a urca in gama”. Adica, in cazul Ferrari, asta ar insemna proiectarea unui dragster si nicidecum a unui SUV. Urmasul Multijet-ului este Camless-ul, in nici un caz i-Phone-ul…

Ferrari SUV este o himera care infierbanta uneori imaginatia jurnalistilor. Dar aceste zvonuri dor, fiind foarte prost primite de catre fanii marcii (dovada este la indemana, forumurile de pe Net), intrucat acestia resimt amenintarea unei ipotetice schimbari de atitudine a brandului Ferrari. Maine va vom prezenta pe „TotalAuto.ro” planurile reale de viitor ale constructorului din Maranello, asa cum reies ele din declaratii oficiale. Fanii pot fi linistiti. Viitorul Ferrari nu este „inalt”, ci mai degraba „verde”

  3 comentarii despre “Ferrari SUV – un zvon fara acoperire”

  1. Cred că unele dintre aceste zvonuri îşi au originea în departamentul de marketing al celor de la Ferrari. Cred că băieţii mai şi testează piaţa cu astfel de zvonuri. Totul e bine, atâta timp cât se vorbeşte de Ferrari.

  2. super masina mi-ar plake aceasta masina s-o cumpar mai tarziu.

  3. NUNUNUNU sa nu lanseze ar fi cea mai mae greseala .Cea mai mare firma masini sport la 2 usi sa lanseze un suv asa urat :d