oct. 142007
 

Fatarnicia comerciantilor incompetenti.
Am vazut la TV un tip plin de aere profesionale care spunea ca „romanii nu merita un salon auto, pentru ca nu sunt civilizati”. Este o prostie. Mai exact, o forma de exprimare a lasitatii unui manager depasit de situatie, care da vina pe client pentru a acoperi lipsa profesionalismului sau. Nu am auzit de vreun reprezentant al vreunei marci auto care sa fi fost atacat pentru a i se fura bricheta din masina. Lucrurile neplacute s-au intamplat doar atunci cand „ochiul stapanului” a dormit.

Sa fie limpede – nu toate standurile au suferit distrugeri, ci doar cele cu personal indisciplinat sau slab organizate. Conform sondajului TotalAuto.ro, cea mai dorita marca auto in Romania este VW. Cu toate acestea, nimeni nu a furat nimic de la VW. Cum a fost posibil? Foarte simplu – personalul a muncit. Masinile erau incuiate, iar in momentul in care se apropia vreun vizitator, un reprezentant cu figura joviala il intampina cu cheile in mana si il intreba ce model doreste sa-i prezinte.

Daca lasi masina deschisa si tu dispari din stand, nu-i bine, ca dispare bricheta. Daca incui masina si te duci la culcare, iar nu-i bine, ca dispare clientul. Prin urmare, omule de la salon, trebuie sa muncesti. Simpla filosofie, nu-i asa? Penibilului care a zis ca „Romania nu merita un salon auto”, cred ca ar trebui sa i se taie 20% din salariu, deoarece firma auto pe care o reprezinta a suferit prejudicii exclusiv din cauza prestatiei sale jalnice.

Iata lista deficientelor de la SIAB 2007, asa cum sunt ele percepute de vizitatori.
1 – Blocarea iesirii din aeroport. Costurile parcarii ar fi trebuit incluse in pretul biletelor, iar accesul la SIAB sa se faca pe mai multe porti. Prin fata ar fi trebuit sa fie o casa de bilete pentru pietoni, iar prin spate o casa de bilete pentru accesul dinspre parcare. Astfel, accesul in SIAB ar inceta sa mai fie un cosmar.
2 – Lipsa din standuri a personalului calificat. Nu poti aduce un om la prezentare in stand doar pentru ca are sani frumosi (ele) sau pentru ca are nas viril (ei). Oamenii trebuie sa cunoasca modelele expuse si nu sa ofere scuze penibile atunci cand primesc intrebari de la vizitatori. N-ar trebui sa mire pe nimeni ca vizitatorii unui salon auto au intrebari de pus.
3 – Lipsa unor oameni de ordine in pavilioane. Daca as fi prins pe cineva cu mana in buzunarul meu, nu as fi avut cui sa-l predau. Nu am vazut politisti, nu am vazut personal medical, nu am vazut pompieri.
4 – Lipsa punctelor de informatii.
5 – Aer viciat, insuficient ventilat.

Acesta a fost ultimul articol despre SIAB in 2007. Revenim in 2009.

  2 comentarii despre “SIAB 2007 – ultimul articol – ANALIZA FINALA”

  1. in 2008 nu se va mai tine?

  2. Incepand cu 2003 SIAB se tine din 2 in doi ani. Asta e regula (calendarul international OICA), nefiind o stare exceptionala. 2003-2005-2007-2009 ๐Ÿ˜€