sept. 272007
 

China s-a hotarat sa-si faca un tratament cosmetic. Cosmeticianul va fi cunoscuta companie J.D.Power, iar tratamentul va fi aplicat pacientului pe 15 noiembrie. O prezentare a industriei auto chinezesti sub deviza „Separating fact from fiction” („Separand faptul de fictiune”).

Cu siguranta, nu vom participa la conferinta pro-chineza, in ciuda taxei de participare accesibile (850 €) si a locatiei superbe, Townsend Hotel, Birmingham (Michigan, foto). Problema este alta. Se pare ca dupa ce a turbat Europa si a navalit in China, acelasi lucru se va intampla si cu Statele Unite. Care sa fie resortul acestei „prietenii”? Bineinteles, banii – mai exact – profitul.

Separam „faptul” de „fictiune” ?
Pai, cum ramane cu drepturile omului? Cum ramane cu „senzationala” industrie auto chinezeasca, din care nu am putut retine de-a lungul timpului decat scandalurile legate de numeroasele furturi intelectuale, sub forma de caroserii si gadgeturi? S-au rezolvat toate acestea? Gata? Desfacem sampania?

Sau… poate ca – in ciuda aparentelor – nu capitalistii sunt cei care au castigat Razboiul Rece… Care este „faptul” si care „fictiunea”?

  1 comentariu despre “J.D.Power – Statele Unite cosmetizeaza China”