sept. 122007
 

Romanii cunosc orasul Frankfurt mai de graba pentru echipa locala de fotbal Eintracht, decat pentru renumele de cel mai important centru financiar din Germania sau pentru importanta unui salon auto, care se desfasoara in acest oras, in aceasta perioada, in fiecare an impar.

Pentru multi, cel mai mare salon auto european este un „eveniment important”, doar pentru ca „asa zice la televizor”. Si au dreptate. Un salon auto aflat atat de departe, nu are cum sa fie perceput de romani ca eveniment realmente important, un salon de la care sa nu poti lipsi. Acesta (si nu altul…) este unghiul din care fac afirmatia ca, pentru majoritatea romanilor interesati de noutatile auto, SIAB este mai important decat Frankfurt. Stim, din punct de vedere turistic, lucrurile stau invers…

Ca orice salon auto, chiar si cel mai mare dintre ele, poate avea si o definitie carteziana, in doua dimensiuni – pe o axa avem talciocul, targul pursange, interesul sec de a face un tam-tam cat mai sonor si de a vinde cat mai mult – iar pe cealalta axa avem galeria de arta moderna, cu exterioare in linii fluide si interioare supertehnologizate, in care gadgetul intra – cu disperare uscata, disimulata in stralucire – in cursa gasirii unei utilitati, oricat de mici…

Redactia noastra este interesata exclusiv de dimensiunea secunda, cea a evolutiei automobilului in planurile – simultan „paralele” si… „intrepatrunse” – ale tehnologiei si designului. De aceea, va oferim la download catalogul original al premierelor de la Frankfurt, cel editat de organizatori. Prezentarea este scrisa in germana si engleza, insa cu un minim de perspicacitate va veti descurca si daca stapaniti doar limba romana. Instrumentul cheie este legenda prezenta in subsolul fiecarei pagini: C – concept car, W – premiera mondiala, E – premiera europeana, D – premiera in Germania.

Catalogul este structurat pe urmatoarele sectiuni: – autovehicule (fara moto); – motociclete, tricicluri si ATV-uri (quads); – remorci; – subansamble si accesorii; – diagnoze, reparatii, intretinere si aprovizionare; – logistica de trafic; – si (nu putea lipsi…) tuning. Daca aveti drum pe acolo, in catalog veti gasi si codurile standurilor care va intereseaza.

La asta se reduce „in extremis” sensul corect al expresiei (capcana) – „totul despre Frankfurt”…

  2 comentarii despre “Download „IAA Frankfurt 2007” – catalogul original al premierelor mondiale si europene de la cel mai mare salon auto din Europa”

  1. abia astept SIAB-ul ๐Ÿ™‚ mi-am luat revista Top Gear….are o invitatie de intrare pt o persoana (e bine de stiut ! costa 7,9 Ron)