iul. 032007
 

Honda se afla la ani-distanta in fata celui mai avansat urmaritor in cursa tehnologica auto (probabil BMW). Dovada incontestabilei suprematii se numeste Asimo, un robot umanoid capabil sa vorbeasca, sa recunoasca voci si chipuri, sa raspunda la intrebari simple, sa alerge si chiar sa danseze. Povestea lui Asimo a fost publicata deja pe TotalAuto.ro, in documentarul „Asimo – atuul suprematiei Honda”. In acel prim articol, incredibila poveste era insotita doar de fotografii. Revenim asupra subiectului intrucat am gasit in comunitatea YouTube cateva materiale video senzationale cu Asimo, aflat in plina actiune.

Ganditi-va in fiecare moment al filmuletelor ca micutul cosmonaut este o masina care functioneaza doar in baza propriilor decizii. Vizionare placuta!

1. Studiul alergarii lui Asimo (4’55”)
Punct forte – atentie la detaliul in care este surprinsa fractiunea de secunda in care robotul nu atinge pamantul in timpul alergarii, intocmai ca la alergarea umana.
YtiCHtHxc48

2. Asimo da spectacol pe scena (4’52”)
Punct forte – urcatul scarilor.
cfaAiujrX_Y

  6 comentarii despre “Asimo – suprematia Honda, explicit !”

  1. pe mine, sincer, ma sperie o astfel de inventie. videoclipurile m-au lasa cu gura cascata. e drept ca e vorba de evolutie, dar m-a speriat.

  2. Nu e frica. E doar o forma de respect pentru o tehnologie foarte avansata.

    Hai sa va mai sperii cu ceva. Nu sunt foarte bine documentat, dar stiu ca Honda a pus deja la punct primul brat bionic, care este pus in miscare prin impuls nervos, prin forta gandului.

    Cum ar fi sa va conduceti masina doar prin forta gandului? Sau cum ar fi sa comandati propriul dvs Asimo in acest mod ???

    Nu e frica. E doar o forma de respect. ๐Ÿ˜ฎ

  3. E un lucru extraordinar sa existe dorinta de a face o masina sa gandeasca singura.
    In final si corpul uman e un biomecanism condus de semnale electrice si functioneaza exact cu decizii pe care asimo am vazut ca poate sa le ia. Necesita experienta sa ajungi la perfectiune si o gramada de informatie ceia ce asimo sau un alt robot nu poate capata decat in timp exact cum am capatat si noi oamenii. Sa nu uitam ca pana de curand eram siguri ca pamantul e plat; soarele se invartea in jurul terei; ardeam vrajitori pe rug; circulam in carute; ne imaginam ca pe sub apa si prin aer nu se poate circula „ce sa mai vorbim de spatiu extraterestru :)”. Deci astea ar fi cateva dovezi ca si noi omenirea exact ca si asimo ne dezvoltam prin informatie. Acum drept sa zic cred ca asimo are un ajutor imens; noi oamenii acest lucru fiind experienta noastra a celor care l-am creiat pe cand noi trebuie sa experimentam si sa invatam din greseli asa ca asimo s-ar putea sa ajunga la nivelul nostru foarte rapid.
    Marea majoritate a omenirii ar spune ca e fictiune acest lucru dar sa ne gandim ca toata stiinta pe care am acumulat-o pana acum a fost din greseli si din speranta ca odata si odata o sa reusim sa stim totul.
    Acest lucru consider ca nu se va realiza absolut niciodata din cauza ca oricand trebuie sa gasim ceva nou sa ne faca sa dorim sa continuam a descoperi noutati care sa ne ajute sa traim mai bine.

  4. ma face si mai mandru ca am o honda in fata casei

  5. yep ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€