iun. 272007
 

Romania sfideaza cu sange rece Comisia Europeana, incercand sa demonstreze cuiva (nu stiu cui…) ca ei, guvernantii, sunt plini de personalitate si ca „nu ingenuncheaza in fata UE”. Jalnic! In acest articol va prezentam proba clara, fara echivoc, prin care Romania se autodefineste ca infractor, ca smecheras in cartierul UE.

Urmatoarele 2 puncte se refera la demersuri oficiale si contradictorii ale Guvernului Romaniei, care nu pot fi simultan legale:

1. Aflat in fata recomandarii Comisiei Europene de a valida noua taxa auto in actuala sesiune parlamentara, Guvernul Romaniei a respins acest demers, invocand (fara sa clipeasca) lipsa temeiului legal. „Legea nu permite„. Mai exact, in Romania, orice modificare a Codului Fiscal poate intra in vigoare doar la inceputul anului urmator celui in care a fost adoptata modificarea. In cazul nostru, 1 ianuarie 2008. Aceasta prevedere a legii ia in calcul necesitatea popularizarii in randul cetatenilor a modificarilor respective, dar – intre noi fie vorba – scaderea iminenta a taxei auto nu ar fi luat pe nimeni prin surprindere…

2. Pe data de 28 martie 2007 au fost publicate in Monitorul Oficial modificari ale Codului Fiscal, care nu au trebuit sa astepte pana la 1 ianuarie 2008. Aceste modificari (OUG nr.22/2007) se refereau la art.157 din Codul Fiscal abia adoptat si au intrat in vigoare intr-o singura saptamana, de la 3 aprilie 2007.

Intrebari:
– Cand au procedat corect guvernantii, la punctul 1 sau 2?
– Cine raspunde pentru greseli?
– De ce pricepe atat de greu Comisia Europeana ca este pacalita cu obraznicie?

  47 comentarii despre “Smecheras in cartierul UE”

  1. am scris in legatura cu taxa aberanta la biroul domnului Kovacs, il stiti, e comisarul de la CE. mi s-a raspuns ca ei vor face toate demersurile necesare, inclusiv judecarea la CEJ, pentru corectarea acestei taxe. insa, de veo 3 luni nu se intampla nimic! tradiceanu si ai lui incaseaza mai departe banii, comisia europeana tace malc, iar in acest timp eu stau cu masina in fata blocului. pai e corect asa?

  2. A aparut Vosganian la Money Channel (ieri parca…) si a spus ca se lucreaza intens cu Comisia si ca numarul obiectiilor lor a scazut foarte mult, fiind doar de ordin tehnic…

    Daca n-o fi asa facem copy-paste la nasul lui Tariceanu si il punem si la Vosganian. ๐Ÿ™‚

  3. Sunt de acord cu tine (catalin -27 iunie 2007 )daca intreprinzi asa ceva cautama ,te ajut cu chitanta mea.Pentru o masina noua E4 cu 9 (noua ) km am platit peste 500 euro (taxa PINOCHIO ) Te astept.

  4. mereu ii credem, pe ceilalti, mai prosti si ne furam caciula. toate se platesc. mai grav este ca o sa platim noi, cetatenii, pentru ca supotam astfel de comportamente ale guvernantilor. e saraca piata politicii din romania. nu prea se gasesc oameni seriosi, noi mai mult tacem si PLATIM!

  5. Senosh,

    Iti spuneam ca astia n-or sa modifice nimic in iunie si ca or sa tot taraganeze pana la 1 ianuarie 2008. Tu mizai atunci pe faptul ca Tariceanu & CO. n-o sa aiba tupeul asta. Eu..mi-am pierdut astfel de sperate desarte demult…

  6. fratilor, oare ce e cu tacerea asta??? e suspect, CE nu zice nimic, pinochio si varu’jan nimic. toata treaba pute rau rau de tot. sa fi dat ai nostri procent din taxa ca sa taca CE????

  7. sandu oros..am platit ieri taxa de inmatriculare…hai sa facem cumva sa luam legatura..alexc_par@yahoo.com…mersi !astept!

  8. Totusi eu cred ca o sa se schimbe taxa de prima inmatriculare, mai mica bineinteles. Mai nou dupa 1 iulie daca te duci sa o platesti, te pune sa dai o declaratie cum ca nu-ti vei cere banii inapoi vreodata..deci inseamna ca stiu ei ceva..Nemernicii de guvernati si dobitocul ala cu citroenul lui cu tot, sa i se puna taxe lui pe operatiile in strainatate, atata incredere are in medicii romani, nesimtitul!

  9. Andrei – orice declaratie conform careia tu nu vrei banii de taxa inapoi este nula, intrucat legea nu prevede nicaieri acest document pentru inmatriculare. Si-o iau de nu se vad cei care au smuls prin constrangere aceasta declaratie…

  10. iulian …am pierdut copia de la chitanta cu care am platit taxa…stii cumva prin ce metode ajung in posesia unui duplicat??? ma gandesc ca poate totusi se vor da banii inapoi si n-as vrea sa-i las statului 35 de milioane!

  11. catalin nu cred ca asta este o problema. simpla inmatriculare a masinii certifica plata taxei.

    Anyway, orice dublura a chitantei se afla la un „cotor”, probabil la trezorerie. Dar cred ca este foarte complicat asa.

    Ma gandeam ca din toamna sa punem de-o asociatie. Acesta este cel mai sigur mod de a recupera banii – „toti micii impreuna” ๐Ÿ˜€

  12. pot sa fiu eu vicepresedinte??:-))

  13. poti fi si presedinte, eu n-am ambitii „politice”. Vreau doar sa aduc laolalta membrii fondatori si sa mediatizez existenta si scopul asociatiei – sa-i cerem banii inapoi lui „Calin – Taxe de Poveste”. Ceva simplu de reprezentare, fara cotizatii, contabilitati si alte puncte potential vulnerabile din partea guvernantilor 8)

  14. iulian..incep sa cred ca vorbesti serios….daca chiar e pe bune ,as vrea sa luam legatura…nu prea ma pricep eu la asa ceva …dar sunt vorbaret..

  15. pe bune vorbesc serios – e limpede ca iesind pe strada si strigand toate alea la adresa guvernului este egal cu zero. Deasemenea, daca fiecare cetatean in parte ar trebui sa dea statul in judecata, banuiesc ca multi ar fi descurajati si ar renunta la drepturi.

    solutia asociatiei pagubitilor (ca la FNI) este singura cale impetuasa de atac. 8) 8) 8)