mai 222007
 

Daca nu ploua, este aproape imposibil sa-ti speli masina in Bucuresti. Exista putine spalatorii, iar – in 90% din cele existente – mana de lucru este slab calificata. Intrucat cele mai multe spalatorii din capitala au o organizare extrem de slaba, cred ca ar fi bine ca fiecare client sa stie ce sa ceara spalatoriei de la bun inceput. Iata cateva elemente pe care le consider de bun simt:

1. Exteriorul unei masini se spala de sus in jos si nu invers. A spala la sfarsit partea de sus a masinii, inseamna automat murdarirea partii de jos, considerata curata. E pacat.

2. Daca spalam si interiorul si exteriorul masinii, se incepe intotdeauna cu interiorul. Este absurd sa scoti covorasele pline de praf peste pragurile abia spalate si – eventual – sterse.

3. Nu se pot spala doua masini una langa cealalta, decat in gluma. Intre doua masini apropiate la mai putin de 8-10 metri trebuie sa existe un perete despartitor sau macar o perdea impermeabila. Este un non sens sa arunci mizeria de pe o masina murdara pe alta masina, abia spalata.

4. Masinile rosii si negre trebuie sterse cu foarte multa atentie. Aceste culori se pateaza si se matuiesc usor. A se citi punctul 5.

5. Suprafetele lucioase (vopsea si geamuri) se sterg excelent cu hartie. Laveta uda si stoarsa lasa urme invizibile in spalatorie, dar usor de remarcat la lumina soarelui.

Nu am cunostinta in acest moment despre vreo spalatorie auto din Bucuresti care sa respecte simultan cele 5 puncte de mai sus. Daca are cineva cunostinta de un asemenea loc, spuneti-mi va rog si mie. Sunt disperat!

Si inca ceva… Ce-ar daca fiecare hypermarket ar spala clientilor masinile in parcare?? Investitie minima, vad asigurat, oameni fericiti, etc.

  4 comentarii despre “Aproape imposibil de spalat o masina”

  1. nou ๐Ÿ˜‰

  2. Dar de spalatoriile automate ce spuneti? Cand am luat masina din germania am fost cu ea la spalatorie.Acolo era un singur individ care ne lua banii (10euro fara chitanta :))spalatoria fiind automata.Daca vroiai si aspirat iti dadea o fisa si cand masina iesea din spalatorie intrai in parcare , bagai fisa intr-un agregat(aspirator) si puneai mana la treaba.
    La noi cred ca doar 20% din cetateni ar pune mana sa aspire singuri in interior.
    In alta ordine de idei , am fost la spalatorie aici si am spalat masina cu spuma chimica , dupa ce au dat-o baietii cu spuma , au sarit pe ea sa o frece cu periile ! I-am luat la intrebari si iata raspuns „se curata mai bine domne’ ” plus ca la final au reusit sa dea cu ceara (sau ce o fi fost)pe geamuri de am innebunit la prima ploaie…
    Acum nu mai calc pe acolo.
    Iar ce a scris senos se aplica la 80% din spalatoriile auto.
    Daca ies banii ce mai conteaza clientul…

  3. in galati sunt,unele,spalatorii in care chiar se face treaba buna!dese ori poti chiar minca de pe jos din masina!cu un bacsis consistent ,fetele te tin minte si… fac treaba buna!40 ron spalatu,8 ron bacsis !normal !

  4. cody – nu deschid galatenii o filiala la Bucuresti pleeeaaassseeee??? :mrgreen: