apr. 102007
 

Pret. Asta se vinde in Romania – pret! Nu masini, nu tehnologie, ci pret. De ce pret? Pentru ca romanul vrea sa isi cumpere cea mai dichisita cu putinta masina de banii pe care ii are in buzunar. Prin „dichisit”, fiecare intelege altceva – multi cai putere, multe gadgeturi, masivitatea caroseriei, confortul ireprosabil, volumul de incarcare sau instalatia de sunet cu sute de wati.

Una din optiunile primordiale ale cumparatorului de masina este alegerea intre masina noua sau second hand. Atunci cand „dichisul” (mai sus definit) primeaza, optiunea masina noua pica pe locul doi. Pot cumpara mai multi cai putere, sau gadgeturi sau airbaguri (etc…) pe o masina second hand decat pe una noua. Aceasta alegere se face ca si cum vechiul proprietar nu ar fi avut stiinta de veleitatile masinii…

Omule, daca vrei masina sportiva SH cu sute de cai, fii sigur ca masina respectiva a fost deja fugarita si ca are uzuri mari. Indiferent daca o cumperi „de afara” sau din parcurile SH romanesti.

Omule, daca vrei „gipan” cu orice pret, trebuie sa tii cont ca motorizarile invechite tehnologic au un consum exasperant de mare, indiferent de tipul de combustibil. Un SUV din anii 90 poate ajunge sa consume mai mult decat triplul unuia din anii 2000.

Omule, daca ai facut fixatie pentru „SH nemtesc”, alege ceva pana in maxim 4-5 ani, intrucat toate masinile germane au trecut printr-o perioada cu probleme importante de calitate la sfarsitul anilor ’90 si inceputul anilor 2000.

Suntem importiva taxei meschine de prima inmatriculare, imaginata sa bage bani in buzunarul vanzatorilor de masini noi. Nu vom tolera imixtiunea politicului in piata auto. Cu toate acestea, omule, daca de banii pe care ii ai iti poti lua o masina noua, incearca sa faci alegerea cu atentie. Mai bine una mai mica si noua, decat un „vapor” second hand.

Parerea mea…

  19 comentarii despre “Pretul, ochiul dracului”

  1. Si eu sunt de acord cu florin dar asta nu inseamna ca as da 6.400 de Euro pe modelul MINIM al Loganului. Exista o metoda f simpla sa reduci considerabil riscurile unei SH : kilometrajul… 120.000 ? n-o iau ! 100.000 n-o iau ! 80.000 incep sa ma gandesc… 60.000 imi place ideea

  2. 40.000 o iau una-doua!, chiar daca ma costa cu 1000 mai mult decat Loganu… Problema nu-i asta… Problema e ca ma va costa cu 2.500-3.000 mai mult ca Loganu, datorita taxei ECOLOGICE si atunci incep sa ma gandesc … Parerea mea : NU merita sa iei masina noua ! Pierde prea mult din valoare in primii 2 ani ! Bine nu ma refer aici la oamenii cu BANI !

  3. Taxa este inca o enigma. Cica merge Minciunian maine (22 mai) la Comisia Europeana…

  4. votez SH! din saracie! la 300 euro salariu nu stiu ce masina noua puteam lua!